Самостоятелната изложба на Здравко Минчев се открива днес (16 юли)

...
Самостоятелната изложба на Здравко Минчев се открива днес (16 юли)
Коментари Харесай

Майсторът плъстар Здравко Минчев открива изложба в Пловдив

Самостоятелната галерия на Здравко Минчев се открива през днешния ден (16 юли) в 18.30 ч. в Ръкоделницата в квартал „ Капана “ в Пловдив. В нея създателят показва приложно и модерно изкуство, основано посредством техниката плъстене на вълна. В творбите си той употребява, разнообразни типове овча вълна и четина от благородни животни, които комбинира с платове и естествени влакна.

Здравко Минчев, който открива този античен поминък около заниманията си с логика на психиката и с който екипът на „ Аларма “ се познава от Детския лагер по изкуствата „ Оцвети ми лято “ на Соколския манастир, изследва същността и границите на плъстарския поминък към този момент повече от десетилетие. Специализира в основаването на триизмерни безшевни форми, които скулптира от вълна. Изложбата „ Трансформации “ се реализира с поддръжката на Национален фонд „ Култура “.

Чуйте в диалога със Здравко Минчев в преносимото радио на „ Аларма “ за летните и зимните занаяти, за „ Трансформации “ и за един много самоуверен план за последваща галерия (вече напълно не в градска среда)
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР