Самолетните билети от Русия до Армения скочиха рязко, след като

...
Самолетните билети от Русия до Армения скочиха рязко, след като
Коментари Харесай

Армения увеличи с 6 пъти самолетните билети за руските бежанци, предпочитат да плащат, отколкото да убиват и да се подчинят на Путин

Самолетните билети от Русия до Армения скочиха внезапно, откакто Русия разгласи частична готовност в сряда. ИТ експертът Руслан е платил 100 000 рубли (1680 долара) за еднопосочен билет. Преди това цената е към 15 000 рубли ($252), близо 6 пъти по-малко.

Руснаците всеобщо започнаха да напущат страната си, след като президентът Владимир Путин подреди частична готовност, като трафикът на граничните пунктове с Финландия и Грузия се усили. Големи опашки от коли има и на границите с Казахстан и Монголия.

Друг ИТ експерт Вадим споделя на летището в Ереван, че не за първи път напуща Русия. Той към този момент го е направил напролет, откакто президентът Путин разгласи началото на " специфична военна интервенция " в Украйна. " Този път не се замисли, преди да се кача на самолета за Ереван. И когато стартира мобилизацията, първата мисъл беше да си потегли, да хвърча назад при вас, тъй като ми хареса тук ", споделя той пред арменски медии. Руслан, който похарчи цяло положение за билета, се надява, че ще се върне в Русия един ден. " Може би, в случай че обстановката се възстановява, ще се върна ", разяснява руснакът. Масово съветските бежанци са безапелационни, че няма да се подчинят на Путин и не са съгласни да умрат в родината си или пък да убиват украинци. 

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР