Самолети на ВВС на Италия и Гърция, в сътрудничество с

...
Самолети на ВВС на Италия и Гърция, в сътрудничество с
Коментари Харесай

От днес НАТО пази небето над Черна Гора

Самолети на Военновъздушни сили на Италия и Гърция, в съдействие с армията на Черна гора, от през днешния ден стартират постоянно наблюдаване и отбрана на черногорското въздушно пространство, заяви Министерството на защитата в Подгорица, представено от БГНЕС.
Защитата на въздушното пространство е една от най-важните форми на директна изгода от участието на Черна гора в НАТО. Странатата ще получи поддръжка от съдружниците за опазването на въздушното пространство посредством задача на НАТО от невоенен темперамент, съобщи в изказване министерството.
Целта на задачите на НАТО за надзор на въздушното пространство е да защитят небето над членовете на Алианса, които нямат свои лични военни въздухоплавателни средства.
Понастоящем има няколко такива задачи в Европа. По този метод от 2009 година насам самолети на Италия и Гърция пазят въздушното пространство на Албания, а Белгия, Холандия и Люксембург имат обща задача за отбрана на небето над трите страни.
По мотив старта на задачата за отбрана на черногорското въздушно пространство и в границите на отбелязването на годишнината от участието на страната в НАТО, през днешния ден в Черна гора ще бъде проведено военно обучение на силите на Алианса, в което ще се симулира приземяване на " аероплан извършител ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР