Самолети на израелските ВВС атакуваха складове с ракети и боеприпаси,

...
Самолети на израелските ВВС атакуваха складове с ракети и боеприпаси,
Коментари Харесай

Израел нанесе удари по въздуха над оръжейни складове на Хизбула

Самолети на израелските Военновъздушни сили нападнаха хранилища с ракети и муниции, принадлежащи на подразделенията на шиитската формация " Хизбула ", които се бият на страната на сирийската войска. Това оповестява телевизионният канал Ал Хадат, представен от БГНЕС.
Според него тези хранилища са били ситуирани във военна база в планинския район Забадани покрай границата с Ливан, на 30 км от Дамаск. Шиитските бойци са претърпели загуби вследствие на ракетната офанзива, само че няма точна информация за убити и ранени в техните редици. За финален път израелските военновъздушни сили нападнаха региона на 1 септември, като минимум осем души бяха убити.
 Заради мутиралия вариант: Израел затвори въздушното си пространство Заради мутиралия вариант: Израел затвори въздушното си пространство
Израел доста ще понижи влизането на задгранични жители в страната в опит да предотврати появяването на нов, по-заразен нов вариант на к...
Според Ал Хадат оръжията, създадени в Иран, са превозени от складовете в Забадани до долината Бекаа, ситуирана в източен Ливан, която се управлява от шиитски бойци. Според телевизионния канал през днешния ден е била ударена и сирийска батарея за противовъздушна защита, ситуирана наоколо до база на " Хизбула " в района Наби Хабил. В резултат на това един военнослужещ е погубен, а още петима са ранени. Ракетите са изстреляни по сирийска територия от въздушното пространство на Ливан.
На 24 декември бяха нанесени въздушни удари против лагер на шиитски милиции от организацията " Лива Фатимюн ", която се бори на страната на сирийската войска. Той се намира в пустинната област Хавия ел Гарбия наоколо до град Ел Меядин в източна Сирия.
На 26 ноември израелски самолети нападнаха позициите на " Лива Фатимюн ", покрай град Бу Кемал, граничещ с Ирак. Тогава вследствие на набега бяха убити 19 шиитски бойци и унищожени хранилища с муниции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР