Самолетът на папа Франциск кацна на правителствения ВИП на летище

...
Самолетът на папа Франциск кацна на правителствения ВИП на летище
Коментари Харесай

Връзката между папа Франциск и футбола

Самолетът на папа Франциск кацна на държавния ВИП на летище София към десетина минути преди 10 часа.

Папа Франциск е извънреден почитател на футбола и продължава да следи изявите на обичания си Сан Лоренсо, макар че има обет да не гледа телевизия. Гвардеец го осведоми всякога, когато аржентинският тим има мач за резултата от него.

Запитан по какъв начин следи резултатите на аржентинския отбор Сан Лоренсо главата на римокатолическата черква отговори: "Има един швейцарски гвардеец, които всяка седмица ми споделя резултатите и класирането на тима ".

Папа Франциск не гледа телевизия от 1990 година насам, с цел да съблюдава обет, който е дал пред Дева Мария.

Франциск не крие любовта си към футбола и следи и италиански мачове.

Самият папа Франциск показа дали се е справял добре с топката в крайници.

"Бях ужасяващ. Като виждам по какъв начин играят футбол в днешни дни... Липсваше ми техника, а и бях много муден. Играех като бранител, само че придвижванията ми бяха по-скоро на баскетболист. "

Образователната стратегия на папа Франциск също е обвързвана с футбола. За всеки гол на шампионата Копа Америка фондацията на папата получава по 10 хиляди евро.

Звездата на Барселона Лионел Меси постоянно е сравняван с футболен господ поради нещата, които прави на терена. Според папа Франциск обаче сравненията с господ са осквернение.

"На доктрина сходни съпоставения са осквернение. Не може това нещо да се споделя и аз не го имам вяра. Нима вие го вярвате ", сподели папата в изявление за La Sextra. При отговор на интервюиращия Жорди Еволе, че в действителност има вяра, папа Франциск се разсмя.

"Аз не го имам вяра. Хората могат да споделят, че той е господ, тъкмо както споделят "Обожавам те ", само че единствено Господ може да бъде уважаван. Това са думи на хора, знаете, че изказванието той е господ на футболния терен е известно измежду почитателите ", добави папа Франциск.

Главата на римокатолическата черква също е аржентинец като Меси и се срещна с петкратния притежател на "Златната топка " през 2013 година "Разбира се, той е доста добър футболист, само че не е господ ", приключи папата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР