Самолетът Boeing 747-E4B, който служи като мобилен резервен команден център

...
Самолетът Boeing 747-E4B, който служи като мобилен резервен команден център
Коментари Харесай

Самолетът на Страшния съд пристигна във Вилнюс

Самолетът Boeing 747-E4B, който служи като мобилен авариен команден център на Министерството на защитата на Съединени американски щати при положение на нуклеарна война, излетя за Вилнюс преди началото на срещата на върха на НАТО.

Според данните на услугата за следене на полети Flightradar 24, „ самолетът на Съдния ден “ е изхвърчал предходния ден от американския Кемп Спрингс, където се намира военната база Андрюс. Рано сутринта във вторник, 11 юли, корабът дебаркира в столицата на Литва.

Припомняме, през март тази година самолетът Boeing E-6B Mercury, който служи като въздушен команден пункт на Военноморски сили на Съединени американски щати, излетя за Исландия. Този самолет би трябвало да управлява стратегическите и нестратегическите оръжия при положение на нуклеарна война. Преди разпадането на Съветския съюз такива самолети бяха във въздуха непрекъснато, по-късно полетите им започнаха да се правят на инцидентен принцип.

Днес, на 11 юли, в Литва стартира двудневна среща на върха на НАТО. За нея във Вилнюс ще дойдат водачите на всички държави-членки на Северноатлантическия блок. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР