Само за няколко дни в Англия на най-лошата работа плащат

...
Само за няколко дни в Англия на най-лошата работа плащат
Коментари Харесай

Гастарбайтер разказа защо българите все още са хит в Англия

Само за няколко дни в Англия на най-лошата работа заплащат доста повече, в сравнение с се получава у нас. Храната е доста по-евтина от тази в българските магазини и животът е много по-лесен, тъй като всеки съблюдава наложените правила и правила, споделя Григорий Христов. Мъжът е един от стотиците великотърновци, които вземат решение да припечелят нещо за няколко месеца през лятото. Само преди броени дни той се върна от гурбет в Англия и показа усещанията си.

Младият мъж е работил няколко месеца в цех за опаковки на известна локална хранителна верига, както и в малко земеделско стопанство край Лондон. „ Има доста компании и организации за асортимент на личен състав, предлагащи работни места в чужбина и извършващи посредническа активност по наемане на личен състав. Проучих авансово и се насочих към една от тях, която работи и във Велико Търново. Плаща се комисиона от 400 лева

За наша сметка са самолетните билети и прехвърлянето, които след това ни удържат последователно от заплатите “, споделя той. Работата в земеделието се счита за най-лошата там и съвсем никой британец не се хваща да си изкарва прехраната във ферми или градини. Именно по тази причина се търси работна ръка от България. У нас заплатите са ниски, а ние сме склонни да продаваме труда си на ниска цена – нещо, което към този момент не вършат румънци, албанци и македонци да вземем за пример, изяснява Григорий пред в. " Борба ".

Още с идването английските шефове вършат на всички банкова сметка, което е наложително в Англия за приемането на заплати. „ Заплащането е закрепено – по 7,5 паунда на час. Осигуряват ни превоз до работното място, който е безвъзмезден. Работи се по 8 часа, само че в случай че някой желае да остане изключително, се договаря, а заплащането е двойно “, споделя великотърновецът. 1 паунд е към 2,20 лева, а за по-малко от седмица той съумява да изкара много повече, в сравнение с в България получава за месец.

Условията за живот не са кой знае какви, само че за пристигналите за по няколко месеца като мен са търпими. Работодателят дава добре обзаведени фургони със независими стаи. Григорий населява подобен в обособена стая дружно с още двама. Имат независима баня и тоалетна, телевизия и кухня, в която си подготвят храна. За заслон им удържат малко под 40 паунда седмично. „ Още първите дни си купихме за десетина паунда прахосмукачка от ликвидация и си почиствахме сами. Предпочитахме и да си готвим сами, тъй като храната е много по-евтина от нашата, а въпреки всичко сме пристигнали да пестим “, изяснява още той.

За 70 – 80 паунда тримата пълнели хладилника си за седмицата. „ Изненадах се какъв брой евтина и качествена е храната в британските магазини. Хубав самун е към половин паунд, кг пилешки бутчета е под 3 паунда. Бутилка уиски е 10 – 12 паунда. Никой не приказва за ментета, тъй като контролът е прецизен и този термин тук не съществува – просто не можеш да продаваш нещо, в което има неразрешени субстанции, или да ползваш съмнителни първични материали, защото с изключение на страната има надзор в самите частни магазини. Ако стане нещо сходно, се разчува бързо и никой не би купувал от злепоставен магазин, след което той банкрутира “, обобщава великотърновецът.

Много по-евтини са сладкишите, облеклата, мобилните услуги. Даже и откакто се прибрах, ме потърсиха, с цел да ми изплатят 600 паунда отпуска, изненадва се Григорий Христов. Мъжът признава, че въобще не се е надявал да получи тези пари, само че банковият трансфер по картата му го изненадва прелестно близо месец откакто напуснал работата си край Лондон и се прибрал у нас.

тагове Англия гастарбайтер шлагер българи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР