Само трима пилоти успяха да запишат втора поредна победа в

...
Само трима пилоти успяха да запишат втора поредна победа в
Коментари Харесай

Трима пилоти дублираха успехите си в картинг шампионата

Само трима водачи съумяха да запишат втора поредна победа в границите на първите два кръга от националния картинг шампионат, оповестиха от федерацията. Вторият кръг за сезон 2021 се организира на 8-9 май на пистата в Хасково, като триумфите си от април дублираха Слави Минков, Томи Хаджийски и Неманя Йованович.

41 водачи стартираха във втория кръг от шампионата на Българската федерация по картинг-НКС (БФК-НКС), а поради нараствания брой на участниците спортните серии набъбнаха от четири на шест. Част от съботните квалификации и хийтове минаха на дъжд, само че неделните маншове още веднъж бяха на суха писта.

Дебютиралият този сезон Калоян Гьошев записа първата си победа в клас Мини BG, макар че в първия манш изостана поради всеобщ случай в първия завой след старта, в който се завъртяха най-малко шестима водачи. До финала той съумя да се върне на 3-ото място, а във втория манш нападна в последната обиколка водача Диян Дамянов и съумя да го изпревари малко преди финала.

В клас Mini Слави Минков записа четвърти следващ извоюван манш от началото на сезона и е безапелационен водач в класирането след първите два кръга.

Сръбският водач Неманя Йованович завоюва и двата манша в клас Rotax Junior като победи в оспорвана борба първенеца в този клас Данислав Арсов. Това е втора поредна победа за годината за Йованович, като през април той отново победи Арсов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР