Само след 4 седмици (или по-малко) тялото ви ще ви

...
Само след 4 седмици (или по-малко) тялото ви ще ви
Коментари Харесай

12 неща, които можем да правим всеки ден, за да се чувстваме и изглеждаме по-здрави - част II

Само след 4 седмици (или по-малко) тялото ви ще ви се отблагодари за тези 11 неща, които може да започнете да вършиме още през днешния ден. 

Първата част на материала може да прочете тук.

Здравето не се лимитира само до физическото положение на тялото. Съзнанието също е значимо

Изследвания демонстрират, че две 50-минутни сесии с аеробни извършения на седмица могат доста да подобрят вашето въодушевление.

Медитирайте

В продължение на хиляди години хората са медитирали за физическо, духовно и прочувствено богатство. Нека погледнем по какъв начин медитацията се отразява на тялото ни от научна позиция.

Всичко стартира с мозъка. По време на медитация се следи нараснала интензивност на тези елементи от мозъка, свързани с намаляването на тревогата и депресията, както и повишение прага на търпимост към болежка.

Искате да се отнасяте по-внимателно към фамилията и другари ви? Когато учени сравнили мозъците на монаси-медитатори с тези на хора, които са начинаещи в медитирането, открили, че частта на мозъка, обвързвана с проявяването на съчувствие е доста по-силно изразена при монасите. Медитирането безусловно трансформира мозъчните талази и техните честоти  могат да бъдат измерени. Медитиращите излъчват мозъчни талази с по-висока алфа периодичност, което води до понижени равнища на отрицателни страсти като яд и горест.

И в случай че това не ви е задоволително, медитирането трансформира физическия размера на мозъка. Учени открили, че след 8-седмично медитиране се нараснали сивите кафези в областите на мозъка, виновни за ученето, запаметяването и управлението на страсти. В същото време амигдалата, която задейства отрицателни положение като яд и афект намалила своята функционалност. Освен това резултатът от проучване, в което група хора, част от които постоянно медитират били инжектирани с вирус, потвърдил, че медитаторите произвели по-голям брой антитела и развили по-голям имунитет.

Медитацията, несъмнено, не може да размени медикаментите или здравословния метод на живот, само че както постоянната физическа интензивност укрепва тялото ви, по този начин и медитацията може да укрепи мозъка.

Ако се нуждаете от работливост, отделете време за къси следобени дремки

14:00 ч е, а вие към този момент се чувствате отпаднали? Нормално. Това е един от общо двата интервала денем, в които на човек внезапно му се доспива, а температурата на тялото му – спада (другият е към 15:00 ч).

Ако желаете да подобрите продуктивността си през ранния следобяд, изпийте чаша кафе, след което дремнете за 20 минути. Периодът е задоволително къс и когато се разсъните, няма да се чувствате още по-изморени. Пък и след 20 минути резултатът от кофеина ще се е задействал.

Бъдете прочувствено откровени със себе си

Не забравяйте – обикновено е да не се чувствате добре от самото начало.

Изследване от 2017 година, извършено измежду повече от хиляда души, открива, че тези, които са по-склонни да одобряват своите отрицателни страсти и мисли, не са чак толкоз уязвими към развиването на меланхолия или възприятие на тревога месеци по-късно.

Прекарвайте по малко време всяка седмица, с цел да се опитате да си визиите своето най-хубаво бъдещо Аз

Изследване, извършено през 1998 година измежду 300 гимназиални възпитаници, открива, че младежите, които си „ показват, че поставят огромни старания и реализират високи резултати “, се оправят по-добре в академично отношение и са по-упорити.

Друго изследване, направено измежду 60 студента пък, демонстрира, че хората, които прекарват 1 месец, представяйки си своето " допустимо най-хубаво бъдещо Аз ", се характеризират с по-добро въодушевление.

Връзките са ключът към дълготрайното благополучие

80-годишно проучване, извършено измежду над 250 мъже (второкурсници в „ Харвард “ по време на Голямата депресия) – демонстрира, че сериозните и пълноценни връзки са надалеч по-важни за щастието в дълготраен проект от благосъстоянието, интелекта или даже генетиката.

„ Добрите връзки защищават както телата ни, по този начин и мозъка ни – споделя ръководителят на изследването Робърт Уолдингър – Не е належащо тези взаимоотношения да са безоблачни от самото начало. Хората могат да се карат за най-различни неща всекидневно, само че в случай че в края на деня знаят, че могат да разчитат един на различен, тези техни разногласия не се отразяват на цялостната им визия за взаимоотношенията им “.

Също по този начин немско проучване от май тази година открива, че хората, които прекарват 1 година, пробвайки се да оказват помощ на другите (или като прекарват повече време със фамилията и приятелите си), се усещат доста по-удовлетворени от живота.

И за край – каквито и нови привички да се опитате да сформирате през идващия месец, не забравяйте, че е нужно в действителност време.

Може би сте чували, че са нужни три седмици, с цел да се образува нов табиет. Това е мит. Последните изследвания по тематиката демонстрират, че този развой може да трае от 2 седмици до над 250 дни. Тъй че заредете се с самообладание. Успех!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР