Само седмица след „Писта София”, националния шампионат по автомобилизъм на

...
Само седмица след „Писта София”, националния шампионат по автомобилизъм на
Коментари Харесай

Камен Василев сред участниците на Писта Стара Загора

Само седмица след „ Писта София”, националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта продължава с третия си кръг. Домакин на надпреварата ще бъде “Писта Стара Загора”, която обичайно събира най-бързите водачи в пистовото състезание. Сред декларираните участници е и вицешампиона в серията за сезон 2019 Камен Василев.

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм приключи на трето място в софийското съревнование. Пред него бяха единствено Илия Царски и съотборникът му Константин Маршавелов. Василев се намира на второ място в генералното класиране на серия „ Макси”. Той има 43,8 точки в актива си.



„ Готов съм за надпреварата в Стара Загора, автомобилът също е подготвен, откакто му беше направена проверка. Утре пътуваме с целия екип към пистата. Нямам съответни упования за надпреварата. Мисля, че пистата е много технична и ще пасне на нашите автомобили”, показа Василев преди надпреварата в Стара Загора.

За надпреварата има подадени 54 поръчки за 4-те разнообразни серии – „ Купа Лада” „ Спорт”, „ Туринг” и „ Макси”. В най-високия клас поръчките са девет, а компания на Василев ще вършат Маршавелов, Царски, Пламен Камбуров и други

Трасето си остава нормалното - това на източния пътен възел на Града под липите. Начало на спортния уикенд ще бъде обещано на 26 септември от 13:00 часа, когато ще стартират квалификациите за място. Състезанията в обособените серии са от 10:30ч. на 27 септември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР