Само са четири месеца екоминистерството е успяло да рекултивира 27

...
Само са четири месеца екоминистерството е успяло да рекултивира 27
Коментари Харесай

За 4 месеца е наваксана с 60% забавената рекултивация на старите сметища

Само са четири месеца екоминистерството е съумяло да рекултивира 27 закрити остарели сметища, до момента в който за шест години предходните ръководещи са сторили това с 66 депа или по 11 на година. Това се похвалиха от Министерството на околната среда и водите в четвъртък.

През 2015 година страната ни бе наказана поради това, че продължава да употребява депа за боклуци, които не дават отговор на условията е не е направила нищо за рекултивацията на общо 113 общински депа.

Последните издадени заповеди за преустановяване на употребата на общинските депа, които не дават отговор на нормативните условия, са от декември 2017 година Въпреки ясно избрания краен период в решението на Съда на Европейски Съюз против България - декември 2020 година, неглижирането на казуса в продължение на години и бавните темпове на закриване и рекултивация на старите общински депа, води до предизвестие от Европейска комисия, че България за повторно ще бъде изправена пред Съда на Европейски Съюз с искане за налагане на финансова глоба.

Екоминистерството се активизира да завърши плановете за рекултивация на сметищата, финансирани по Оперативната стратегия " Околна среда " 2014-2020 година и от Предпирятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР