Само с още няколко часа разполага нашата общност във Висбаден,

...
Само с още няколко часа разполага нашата общност във Висбаден,
Коментари Харесай

Българката Марта Монева–Енчев – кандидат за културния общински съвет на Висбаден

Само с още няколко часа разполага нашата общественост във Висбаден, а и, естествено, всeки, който желае от над 240 000 души, имащи право на глас в немския град, да поддържат българката Марта Монева – Енчев за член на културния общински съвет в немския град. До края на утрешния ден (до 00:00:00 на 21.04.2020) те ще имат опция онлайн да си поръчат бюлетина, тъй че да могат да дадат своя избор по пощата. А самото гласоподаване ще продължи до 24 април, когато се чака да бъдат оповестени и резултатите.

Това е второто сходно гласоподаване за културен общински съвет във Висбаден. Първото бе извършено през 2018 година. Тогава от 240 000 поданици на Висбаден, имащи право на глас, гласоподаваха към 5 000 души, само че от общината разясниха, че като за първи път резултатът не е неприятен.

Марта Монева – Енчев е приключила право, кинознание и аудиовизуална журналистика в Германия. Организирала е интернационалните просветителни платформи и културни конгреси в България и Германия. Работила е във кино и културно-политически редакции в малките екрани ARTE и 3sat/ZDF в Германия. Публикува в печатни медии в Германия и България.

Българката е самостоятелен претендент и се явява на изборите за член на културния общински съвет във Висбаден с апела „ Културата отваря врати” . Ако бъде определена, една от първите й задания ще е да поддържа музикалните педагози в учебните заведения да имат повече благоприятни условия и средства, както за повече часове по доктрина, по този начин и за на практика занимания по инструмент .

Музиката е повсеместен език на човечеството” , цитира Марта Монева-Енчев в профила си във „ Фейсбук” известния американски стихотворец Хенри Уадсуорт Лонгфелоу.

„ Музиката оказва помощ на децата и младежите да слагат здрава основа за бъдещия си живот”, акцентира Монева-Енчев, която, с цел да предложи концепцията си за множеството часове по музика, е разговаряла с редица музикални педагози във Висбаден.

Висбаден е централният град на провинция Хесен. Разположен е на източния бряг на река Рейн. Населението му е над 276 000 поданици. Исторически е прочут като курорт с минерални бани, като още от римско време е привличал богатия хайлайф с лечебните си над 26 горещи извора. Кайзер Вилхелм II постоянно посещавал баните.

През вековете в града се заселват доста аристократи, хора на изкуството и богати бизнесмени.

В началото на ХХ век Висбаден е градът с най-вече милионери в Германия.

Днес визията му се оформя освен от гейзерите с горяща вода, само че и от катедралите, театъра, римската баня, историческото казино, зелените паркове. А Монева-Енчев се среща със симпатизантите си по улиците, защото и във Висбаден културните центрове са затворени поради пандемията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР