Само преди две десетилетия археолозите в Сибир правиха откритието на

...
Само преди две десетилетия археолозите в Сибир правиха откритието на
Коментари Харесай

Руснаците искат да съживят 3000-годишна скитска армия като я клонират

Само преди две десетилетия археолозите в Сибир вършиха откритието на живота си. Погребани в Република Тува (част от Сибирския федерален окръг) са останките на 3000-годишни скитски воини дружно с техните коне. И в този момент съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи проектите си да ги клонира.

Шойгу, роден в Тува, разкри тези планове през предходната седмица по време на онлайн сесия на Руското географско общество, съгласно Ancient Origins. Шойгу освен управлява тази организация, само че е и един от най-силните съдружници на президента Владимир Путин, който също участва на срещата.

Министърът на защитата приказва за „ капацитета на невероятните 3000-годишни скитски гробове “, визирайки изобилието от ДНК, непокътнато в сибирския безконечен лед. Шойгу беше предиздвикал при разкопките да участва шаман, който да подсигурява, че няма да се ядосат духовете, и в този момент очевидно възнамерява да сътвори войска от мъртви, съгласно Daily Mail.

 Official portrait of Sergey Shoigu with awards

Сергей Шойгу

Въпреки че това е публична среща и думите на Шойгу са много ясни, съгласно някои анализатори известието може да има двойна политическа цел. В края на краищата по-рано тази година Русия разположи към 100 000 бойци на украинската граница и една вълнуваща научнофантастична история за клонирането на антични воини може да послужи добре като разпръскване от този факт, приготвено от пропагандната машина на Кремъл.

Независимо от това, останките, открити в по този начин наречената „ Долина на царете “, са доста действителни – и не биха могли да бъдат по-забележителни. Разкопките там стартират през 1998 година, а екип от съветски и немски археолози стартират да разкопават гробници от могилата „ Аржан 2 “ три години по-късно.

През 2018 година Шойгу също стартира разкопки – ръководени от съветски и швейцарски специалисти, и води шаман, който да следи възобновяване на останките. Скитите са били номадски воини от ирански генезис и са държали европейската степ от северните граници на Китай до Черно море сред 7 и 3 век, прочие н. е.

„ Най-интересната находка са останките от конски жертвоприношения с детайли на конски сбруи “, споделя основният археолог Тимур Садиков. „ Това още един път удостоверява културната принадлежност на кургана (вид погребалнa могилa) към редицата монументи в Долината на царете… където са открити и следи от ритуални жертвоприношения на коне. ”

 Cmentarzysko Jacwingow, Suwalszczyzna, Aug 2004 B

Kурган

Скитските воини нормално са погребвани с конете си. Намирането на останките от техните надеждни коне не е изцяло изненадващо, макар че доказателствата, че воините евентуално са ги принесли в жертва, са. Но най-шокиращи, несъмнено, са изказванията, че съветската страна може да желае да клонира тези воини – и да ги добави към актуалната си войска.

Третият сезон на експедицията на Руското географско сдружение, който приключи през октомври 2020 година, даде тези остатъци. Въпреки че откриването на вкаменени кости сигурно е необикновено единствено по себе си, институцията ясно показва задачата си – да откри органична материя в замръзналата земя за задачите на клонирането.

„ Вече организирахме няколко експедиции там; това е огромен интернационален план “, споделя Шойгу съгласно Sputnik News. „ Много неща са доказани, само че доста остава да се направи. “

Най-старите остатъци датират от 9 век прочие н. е., съгласно Unilad.

Известно е, че Доли е първият бозайник, клониран в миналото, за което стига до медиите по целия свят през юли 1996 година, когато институтът Roslin в Единбург, Шотландия, разкрива триумфа му.

В последна сметка обаче не е ясно какъв брой същински са мнимите старания на руснаците да клонират антична войска. Макар че единствено времето ще покаже, един отчет на PBS за 2017 година може да бъде потребен при преценката на това какъв брой песимистичен да бъде човек към всевъзможни спонсорирани от страната напъни като този.

Според това съответно проучване, както Кремъл, по този начин и съветските медии работят в тандем, с цел да създават както неправилна, по този начин и лъжлива информация, с цел да мътят водите във връзка с дейностите на съветската страна на интернационалната сцена. Та по тази причина към този момент остава незнайно дали материали като тази отвличат вниманието от маневрите на войските или са изцяло сериозни…

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР