Само пет дни преди злополучната смърт на операторката Халина Хътчинс

...
Само пет дни преди злополучната смърт на операторката Халина Хътчинс
Коментари Харесай

След фаталния инцидент с Алек Болдуин: две актриси със зловещо предупреждение пет дни преди снимките на филма „Ръжда“

Само пет дни преди злощастната гибел на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на кино лентата „ Ръжда “, актрисата Джулиет Люис насочва злокобно предизвестие за изискванията на снимачните площадки в промишлеността.

Изразявайки поддръжката си към недоволните членове на екипа на снимачната площадка, Люис съобщи, че актьорите би трябвало да окажат поддръжка на хората, които поддържат промишлеността.

Тя приказва за напрегната, токсична работна среда и написа, че в случай че не бъдат задоволени недоволствата на членовете на профсъюза на „ Международната асоциация на чиновниците на театрални подиуми “ (IATSE), може да се чакат повече произшествия на снимачните площадки.

Октомври беше под напрежение месец в Холивуд, като IATSE, един от най-големите профсъюзи в сектора, заплаши да стачкува поради изтощителните условия на труд, заплащането, здравните и пенсионните проекти.



 наслойка Getty

За голямо страдание, в този момент профсъюзът се занимава с последствията от нещастната загуба на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на кино лентата „ Ръжда “.

През целия месец доста звезди демонстрираха обществена поддръжка за членовете на IATSE, който съставлява 150 000 операторски екипа, техници, занаятчии и служащи в шоубизнеса, признавайки, че без тези хора промишлеността не би могла да действа.

В обявата си от 16 октомври Люис показва страдание за изискванията на труд на доста снимачни площадки.

„ Лично аз бях въведена в [телевизионния/филмовия] бизнес още от тийнейджърска възраст и подготвена в никакъв случай да не си взимам отпуск по болест, тъй като в противоположен случай това щеше да коства десетки хиляди долари и щяха да ме нарекат „ проблематична “ написа Люис.

„ Толкова доста, че съм работилa през грип, през мигрена, през пневмония, изкарана на крайник в „ Родени убийци “ в продължение на две седмици, когато мислех, че мога да умра.

„ Очевидно това постоянно е било по-добре, в сравнение с да приказваш намерено и те просто да трансформират графика си, с цел да се съобразят със здравето на индивида. Защото това просто не се е случвало. “

Актрисата Кристен Бел Бел разгласява известието на Люис в своя Инстаграм, като добави: „ Никой от нас, актьорите, не би бил на никое място без екипа си. Време е да се присъединим към тяхната битка за хуманно отношение на работното място. “

Стачката на 150 000 членове на IATSE беше избегната на 16 октомври, когато профсъюзът реализира „ авансово съглашение “ с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти, който съставлява продуцентските компании. Новото тригодишно съглашение включвало 10-часово време за престой сред промените и трипроцентно нарастване на заплатите за всяка от идващите три години.

Въпреки това Los Angeles Times заяви, че членовете на профсъюза въпреки всичко са напуснали снимачната площадка на „ Ръжда “ часове преди съдбовния случай, при който почина Хътчинс.

 наслойка Getty

Сред недоволствата беше изказванието, че преди повече от седмица дубльорът на Болдуин несъзнателно е изстрелял два патрона от реквизитно огнестрелно оръжие, откакто му е казано, че е „ студено “ - т ермин от сектора, който значи, че оръжието не е заредено с муниции, в това число и с халосни патрони .

Местната организация на IATSE в Ню Мексико (Local 44), която обгръща реквизиторите, изпраща имейл до своите членове, в който оповестява, че револверът, употребен в сниманата сцена, е съдържал "жив патрон " .

В него също загатват, че основният оръжейник на снимачната площадка, Хана Гутиерес Рийд, не е член на профсъюза и затова не е трябвало да съблюдава профсъюзните стандарти за сигурност, което би довело до цялостното премахване на неизправния револвер от снимачната площадка.

Въпреки това, продуцентската компания на „ Ръжда “ обявиха предходната седмица, че макар че не са били известени за никакви публични недоволства по отношение на сигурността на оръжията или реквизита на снимачната площадка, ще извършат вътрешен обзор на процедурите им, до момента в който производството е спряно.

 наслойка Getty

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР