Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното издание

...
Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Жребият при дамите: Повторение на финала още в 1/4-финалите; Винъс-Свитолина на старта

Само няколко дни ни разделят от началото на тазгодишното издание на Уимбълдън, като през днешния ден бе изтеглен жребият за конкуренцията както при мъжете, по този начин и при дамите. Турнирът при дамите по традиция дава обещание да е извънредно непредсказуем, като акцията на Елена Рибакина за отбраната на купата ѝ се обрисува повече от комплицирана, само че все пак дано да разгледаме евентуалния път към трофея на някои от главните фаворитки.

Топ поставената Ига Швьонтек ще открие присъединяване си с дуел против Лин Жу, а първата сложена на пътя ѝ се обрисува да бъде 30-ата в схемата Петра Мартич. В четвъртия стадий пък бихме могли да станем очевидци на конфликт от свръхтежка категория сред полякинята и Белинда Бенчич, към която са ориентирани упованията да доближи тази фаза на конкуренцията. В същата четвъртина от схемата попаднаха още Коко Гоф, София Кенин, Дария Касаткина, Виктория Азаренка, Елина Свитолина и 5-кратната шампионка Винъс Уилямс, последните две от които ще се изправят една против друга в суперсблъсък още на старта.

Джесика Пегула, оглавяваща втората четвъртина, следва още в първия си мач да се изправи против непретенциозната си сънародничка Лоурън Дейвис. Впоследствие за американката следва дуел против Кристина Букша или Камила Рахимова, до момента в който първата сложена на пътя ѝ би могла да бъде Маяр Шериф. На осминафиналите международната номер четири най-вероятно ще срещне Кинуен Женг или Людмила Самсонова, а в спор за място във финалната четворка на Уимбълдън може да я чака конфликт против някоя всред Каролин Гарсия, Дона Векич и Вероника Кудерметова.

Елена Рибакина, която ще има извънредно комплицираната задача да защитаваща трофея си, предвожда третата четвъртина от схемата, като ще започва против Шелби Роджърс. Сред вероятните съпернички за казахстанската представителка по пътя ѝ към втората седмица на най-стария тенис шампионат са Ализе Корне, която отстрани Ига Швьонтек точно в Лондон преди 12 месеца, като Бернарда Пера и Виктория Томова също са измежду обвинените евентуални съпернички на етническата рускиня. В спор за класиране на четвъртфиналите Рибакина ще срещне вероятно Йелена Остапенко или Беатриз Хадад Мая, до момента в който в борба за място на полуфинал евентуално ще я чака среща с някоя всред двукратната шампионка Петра Квитова, както и последните две финалистки в шампионата Онс Жабер и Каролина Плишкова.

Най-долната част на схемата се оглавява от Арина Сабаленка, която продължава да е тенисистката с най-вече победи през 2023-та година и със статута си на някогашна полуфиналистка несъмнено е измежду огромните фаворитки за купата. На старта тя ще се изправи против Пана Удварди и не би трябвало да срещне проблеми по пътя си до осминафиналите, където би могла да се изправи против Екатерина Александрова, Линда Носкова или Каролина Мухова, точно от която загуби в спор за място на финала на Ролан Гарос. На четвъртфинал пък беларуската представителка може да премери сили с една от Мария Сакари, Паула Бадоса, Барбора Крейчикова и 16-годишното дете знамение Мира Андреева, която преодоля квалификациите.

Пълния чоп за Уимбълдън при дамите можете да разгледате тук:

: Women’s Singles FULL draw.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР