Само едно момиче сред бъдещите горскиПобедител в тазгодишното издание на

...
Само едно момиче сред бъдещите горскиПобедител в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Участници в Горски многобой спечелиха студентски места

Само едно момиче измежду бъдещите горски
Победител в тазгодишното издание на Национално съревнование „ Горски многобой “ е тимът на НПГГСД „ Сава Младенов “-Тетевен. Това разгласи журито на най-оспорваното съревнование на професионалните гимназии от бранш Гори. На второ място се подреждат състезателите на НГГС “Христо Ботев “-Велинград, а бронзовите медали завоюваха учениците от Лесотехническа професионална гимназия-Берковица. И тази година надпреварата беше извънредно оспорвано, като тимовете демонстрираха познания и умения пред преподаватели от Лесотехнически университет-София, специалисти на ИАГ, РДГ-Варна, СИДП, ДЛС-Балчик /на чиято територия се организира състезанието/, ДГС-Варна и ДГС-Генерал Тошево.

Учениците получиха доста награди от спонсорите на събитието, а по време на награждаването преподавателите от ЛТУ-София оповестиха, че всички участници в конкуренцията ще бъдат признати студенти, без да се явяват на изпити по време на кандидатстудентската акция.

В самостоятелното класиране за стадий 1 преди всичко е Атанас Китов от гимназията във Велинград. След него е Тодор Нинов от Тетевен и Константин Христов от Берковица. В тази част на конкуренцията учениците пробягаха два километра, като по трасето бяха ситуирани четири пункта: по залесяване, различаване на дървесни и скотски типове, лов на риба и пукотевица с пушка.

При залесяването най-хубави умения сподели Константин Христов от Берковица, а след него се подредиха Петър Водев от Велинград и Преслав Радев от ПГ в град Варна.

Най-добър при разпознаването на дървесните типове и вредителите по тях още веднъж беше Атанас Китов от Велинград, следван от Северин Моллов от ПЛТГ „ Н. Вапцаров “-Банско и Костадин Ачев от Велинград.

При спортният лов на риба златният орден отиде при Тодор Нинов от Тетевен, сребърният при Атанас Китов от Велинград, а бронза при Константин Ачев още веднъж от ПГ във Велинград.

Отлични ловни умения демонстрираха Мустафа Рамадан от ПГСГ-Кърджали, Константи Христов от Берковица, а третото място си поделиха Тодор Нинов от Тетевен и Румен Петров от Варна.

Във вторият стадий от многобоя учениците трябваше да разглобят и сглобят още веднъж моторен трион, като Атанас Китов от Велинград още веднъж сподели златни умения, а подгласници му станаха съотборника му Костадин Ачев и Тодор Нинов от Тетевен. Веднага след техническият изпит състезателите демонстрираха, че могат да си служат с моторен трион, като всеки отряза по две шайби. Тук още веднъж Атанас Китов от Велинград сграбчи златото, а среброто и бронза отидоха при Божидар Милчев и Омут Сали, като и двамата са от НПГГСД „ Сава Младенов “-Тетевен.

В края на деня беше и най-трудната част от надпреварата – при повалянето и разкройването тимът на Тетевен завоюва огромната премия, на второ място останаха учениците от Берковица, а трети бяха възпитаниците на Велинград. Единствената госпожица, която мери сили в мъжкото съревнование, бе Петя Коцева от гимназията във Велинград.

Отборното класиране във вторият стадий подреди отбора на Тетевен преди всичко, а второто и третото останаха за Велинград и Берковица. Националното съревнование „ Горски многобой “ е извънредно атрактивно и дава опция на учениците от професионалните гимназии от бранш Гори в страната да покажат познания и на практика умения. За втора поредна година уредник и хазаин на конкуренцията е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ във Варна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР