Само един от първоначално задържаните общо петима души при полицейската

...
Само един от първоначално задържаните общо петима души при полицейската
Коментари Харесай

Оставиха в ареста само един от задържаните за заличаване на серийните на крадени автомобили

Само един от в началото арестуваните общо петима души при полицейската акция, разрушила скица за изтриване на серийни номера на крадени коли, остава в ареста. Това е посоченият за главен мотор на огромната скица 54-годишен мъж.

След траяло близо 6 часа съвещание Районният съд в Пловдив освободи против гаранция от 3000 лева брачната половинка на арестувания - 53-годишна жена, за която от прокуратурата настояват, че е поддържала контакт по телефона с евентуалните клиенти на противозаконната услуга за пренабиване на номера на коли, струваща 6000 лв. на кола.

Съдебният състав реши да пусне против подписка още един от арестуваните - 71-годишен мъж. В хода на следствието у него са открити голям брой бланки и документи, оповестиха от прокуратурата.

След взаимната им акция с полиция общо шестима са с повдигнати обвинявания. Те ще дават отговор за укривателство в огромни размери, за изтриване на идентификационни номера на МПС и за основаването на " подправени самоличности “ на коли, обект на закононарушение, в това число и в други страни.

Знае се, че два от откритите коли са били откраднати в Германия. Разследването продължава. Търсят се още съпричастни към схемата.

Автор: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР