Само два гласа не достигнаха снощи пакетът Мобилност, който засяга

...
Само два гласа не достигнаха снощи пакетът Мобилност, който засяга
Коментари Харесай

Преди първо гласуване на пакета Мобилност: очакванията на нашите евродепутати

Само два гласа не доближиха нощес пакетът " Мобилност ", който визира българските превозвачи, да не влезе в дневния ред в пленарна зала в европарламента в Страсбург. В същото време трима български евродепутати са отсъствали по време на гласуването.

Вижте и още във включването на Десислава Апостолова.

Светослав Малинов, който е един от негласувалите през вчерашния ден, сподели, че не е съумял да се добере до пленарна зала поради срив в компютърната система във Франкфурт. Заедно с десетки други сътрудници не можахме да се доберем до пленарна зала, добави Малинов. Той изрази страдание, че не е съумял да изрази волята си при първото гласоподаване, само че на следващия ден ще гласоподава против предложенията в пакета " Мобилност ".

Ангел Джамбазки съобщи, че през вчерашния ден сме изпуснали опцията да решим въпроса в границите на този мандат на Европейския парламент. Ще би трябвало да продължи съпротивата, чакаме превозвачи от България, Румъния, изследваме опцията да вкараме част от протестиращите в пленарна зала, с цел да изразят ясно своята воля, сподели още Джамбазки във връзка митинга на превозвачи, който се провежда на следващия ден в Страсбург.

Андрей Новаков разяснява, че импортираните ремонти са съвсем 1600, което ще окаже въздействие по самия развой на гласоподаване. Той допусна, че гласуването ще е повече от 3 часа, като никой не знае какво може да мине, откакто с два гласа нещо може да се блокира или да се прокара. Новаков сподели, че има български евродепутат, който ще гласоподава в поддръжка на пакета " Мобилност ", което е срещу националния интерес.

По думите на Петър Курумбашев възможностите за отхвърлянето на пакета са 50/50.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР