Инициативен комитет за учредяването на нова партия с името Алтернатива

...
Инициативен комитет за учредяването на нова партия с името Алтернатива
Коментари Харесай

Учредяват партия „Алтернатива за Варна”

Инициативен комитет за учредяването на нова партия с името „ Алтернатива за Варна ” бе образуван в морския град. Политическият план събира участниците от локалните избори през 2023 година, които тогава се явиха с коалиция мандатоносител „ Алтернативата на жителите ” и претендент за кмет Христо Димитров. Формацията завоюва над 10000 гласа, които ѝ отредиха 6 общински съветници в локалния парламент.

„ Нашето присъединяване на локалните избори беше решено съвсем в последния миг и предизвикано от неодобрение от курса на ръководство на града. По-голямата ни мотивация обаче остава вярата, че има по какъв начин да допринесем с опита и познанията си за развиването на Варна. Като част от локалното ръководство към днешна дата, осъзнахме, че тази наша задача ще отнеме време – няма да е спринт, а маратон. Готови сме да го изминем, а регистрацията на наша лична партия е първата крачка. Това е и обръщение към жителите на Варна и хората, които ни гласоподаваха доверие, че нямаме желание да отстъпваме от задачата си да забележим Варна сполучлив и преуспяващ град. ” – показа Христо Димитров, който е един от учредителите на „ Алтернатива за Варна ”.

По време на събитието за сключване на учредителните заявления беше показан и етичния правилник групировката, който беше алегорично подписан от общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР