Само днес се чувствам толкова силна и смела, че да

...
Само днес се чувствам толкова силна и смела, че да
Коментари Харесай

Мълчи, индианецо, че ще те ритна по трътката!

Само през днешния ден се усещам толкоз мощна и смела, че да декламирам това изречение през целия ден, да го извикам даже, в случай че желая. Днес моят своеволен, занимателен, непокорен наследник става на 7. Днес поради бонбоните, тортите и емоцията дори други майки биха позволили децата им да чуят това изречение.

Но недай си Боже, " да те ритна по трътката "  да го кажем дори с спокоен глас някой различен ден! Отприщват се вайбъри, учебни имейли, обвинявания, наранени усеща. Ако не е през днешния ден, никой няма да прояви възприятие за комизъм. Но тъжното е, че паралелно с възприятието за комизъм постепенно, само че доста несъмнено убиваме и едни други страни у нашите момчета: смелостта, мнението, покълващата неустрашимост.

" Мълчи, индианецо, че ще те ритна по трътката! " e израз от описа " Каубоите " от обичаната ми книга " Малкият Никола " на Госини. Приключенията на Малкия Никола са в сърцата и мозъците на милиони деца от 9 (или даже по-малко) до 99 години. Тези щури облици и техните подвизи, илюстрирани от Жан-Жак Семпе, биха разсмяли всекиго и през днешния ден. Ако им позволим, несъмнено. С мъничко горест си мисля, че опитът ни да направляваме тънката граница сред литература и същински живот, ражда от ден на ден чудовища, неподвластни нито на комизъм, нито на по-обикновени обяснения. Ражда страхове и безпокойства у родителите и задушава децата.

Но през днешния ден е Денят, в който даже Госини е разрешен. И по тази причина, ето още малко от обичаните ми дивотии:

" Аз ще бъда капитан, тъй като съм най-добре облечен! — извика Жофроа и Йод го перна по носа. "

" Много значимо! — съобщи Рюфюс. — Ти си тъп и ще кажа на баща да съсипе от санкции баща ти! И се сбиха. "

" Всичко живо беше наскачало и крещеше, единствено Клотер си плачеше сам в ъгъла, а Анян излезе на дъската и взе да рецитира " Гарванът и лисицата ". Учителката, инспекторът и шефът викаха: " Стига! ". Страхотна забава. "

" …Като приключихме и седнахме, инспекторът си извади носната забрадка, изтри си лицето и се изплеска цялостен с мастило — тъпо, че не трябва да се смеем, ще би трябвало да се стискаме до междучасието, а няма да е елементарно.

" Инспекторът се приближи до учителката и се ръкува с нея.

— С цялото си сърце съм с вас, госпожице. До през днешния ден не съм си давал сметка за великата духовна всеотдайност, която се изисква от нашата специалност. Продължавайте! Смелост! Поздравявам ви!

И си потегли доста бързо дружно с шефа.

Ние си обичаме учителката, обаче тя не постъпи заслужено. Наказа ни до един да останем след часовете, а пък нали поради нас я похвалиха! "

" Гледайте го Никола` какъв е тъп с тия цветя! — сподели Жофроа. "

 

Честит рожден ден, скъпо момче!

Мама

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР