Само девет мъже са ставали световни шампиони във Формула 1

...
Само девет мъже са ставали световни шампиони във Формула 1
Коментари Харесай

Последният световен шампион на "Ферари" си тръгва от Формула 1

Само девет мъже са ставали международни първенци във Формула 1 с болид на " Ферари ". Шестима от тях са покойници - Алберто Аскари, Хуан Мануел Фанджо, Майк Хоутърн, Фил Хил, Джон Съртис и Ники Лауда, а други двама не се състезават от десетилетия - Джоуди Шектър и Михаел Шумахер.

Единственият деен водач, извеждал " черните кончета " до върха в най-комерсиалния авто спорт, е този, донесъл последната купа за скудерията през към този момент далечната 2007 година - Кими Райконен. Скоро обаче и това ще се промени, защото навършващият през октомври 42-годишна възраст финландец към този момент разгласи, че 2021-ва бъде ще последният сезон в 20-годишната му кариера.

" Това е решение, което взех предходната зима. Не беше елементарно, само че след актуалното състезание е време за нови неща. Въпреки че сезонът към момента продължава, желая да благодаря на моето семейство, на всичките ми тимове, на всеки забъркан в спортната ми кариера и изключително на всички вас, страхотните почитатели, които викахте за мен през цялото това време. Формула 1 може и да завършва за мен, само че има още доста неща в живота, които желая да изпитам и да им се насладя. Ще се виждаме в близост! С почитание, Кими ", написа Ледения в обществената мрежа Инстаграм, публикувайки колаж от свои фотоси, преобладаващо в червен гащеризон на " Ферари ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР