Само ден след като имаше разговор посланика на САЩ у

...
Само ден след като имаше разговор посланика на САЩ у
Коментари Харесай

Радев се срещна и с немския посланик


Само ден откакто имаше диалог посланика на Съединени американски щати у нас, президентът Румен Радев се срещна през днешния ден и с посланика на Германия Кристоф Айххорн.

От известието на прессекретариата на президента излиза наяве, че двамата са разискали „ двустранното икономическо партньорство, вероятностите за стабилно развиване на бизнес климата в България, както и капацитетът за повишение на добавената стойност в производствата, основани с немски вложения у нас “.

Обща бе оценката, че огромната общественост от към 400 хиляди български жители, които живеят и работят в Германия, само че остават свързани с родината си, е действителен фактор за прехвърлянето на нови познания, умения и модели за развиване на бизнес средата в България, продължава известието.

От него се схваща, че двамата са разговаряли и за енергийната промяна в границите на Европейски Съюз и методите за създаване на съвременна и въглеродно неутрална енергетика, като се регистрират и обществените аспекти на този дълготраен развой.

Двамата размениха отзиви и по политиката на разширение на Европейския съюз, както и за провеждането в София на идната среща на върха на самодейността " Три морета ", на която Германия е стратегически сътрудник.

Срещите на Радев са в двата дни, когато ГЕРБ-СДС търсят поддръжка за проектокабинета си. Очаквано, те получиха отвод и от Демократична България, и от Има Такъв Народ. Но не върнаха мандата, както оповестиха по-рано. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава на следващия ден и ще реши дали да внесе предлагането за държавно управление в Народното събрание.

Междувременно в някои медии се завъртя информацията, че западните сътрудници и изключително Вашингтон оказват напън за поддръжка на кабинета, излъчен от ГЕРБ с кандидат-премиер Даниел Митов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР