Само безусловното приемане от Киев на руските условия ще сложи

...
Само безусловното приемане от Киев на руските условия ще сложи
Коментари Харесай

Захарова обяви при какви условия ще дойде краят на войната

Само безусловното приемане от Киев на съветските условия ще постави завършек на съветската инвазия в Украйна, съобщи през днешния ден Москва, два дни след среща за Украйна в Саудитска Арабия, която не разреши прогрес към уреждането на спора, съобщи Франс прес.

„ Ние сме уверени, че едно в действителност всеобхватно, трайно и заслужено споразумяване е допустимо единствено в случай че режимът в Киев постави завършек на военните дейности и терористичните офанзиви “, сподели в изказване говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Новите териториални действителности (в Източна и Южна Украйна, бел. ред.) би трябвало да бъдат приети, демилитаризацията и денацификацията на Украйна … би трябвало да бъдат обезпечени “, сподели още говорителката и добави, че „ би трябвало да бъдат доказани първичните основи на суверенитета на Украйна: нейният безпристрастен, самостоятелен и неядреен статут “.

Тези претенции, към този момент отправени от Москва, когато тя стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, бяха отхвърлени от Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коментарите на Захарова идват два дни откакто Саудитска Арабия стана хазаин на среща за Украйна в Джеда, на която предложения западни делегации и представители на разрастващите се страни, близки до Москва, само че без наличието на самата Русия.

Не е изненадващо, че дългите полемики сред множеството присъстващи делегации не доведоха до огромен пробив в уреждането на спора, показва Агенция Франс Прес. Освен това не беше оповестена взаимна заключителна декларация.

Макар Захарова да сподели през днешния ден, че „ високо прави оценка посредничеството “ на „ нашите другари от страните от световния Юг “, тя добави, че „ мирното споразумяване е невероятно “ въз основа на мирната формула, препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски.

„ Нито една от неговите 10 точки (включително изтеглянето на съветските сили от украинска земя, бел. ред.) не е ориентирана към намиране на дипломатическо решение на рецесията и всички те са неправилен ултиматум към Русия, който има за цел да удължи военните дейности “, сподели говорителката.

„ Предлагайки „ формулата на Зеленски управляващите в Киев и Западът се пробват да омаловажат огромното значение на мирните оферти на други страни и да монополизират самото право да излизат с мирни оферти “, означи Захарова, представена от ТАСС.

„ За разлика от киевските управляващи, прекъснали и забранили договарянията с Русия, ние постоянно сме били и оставаме открити за дипломатическо решение на рецесията и сме подготвени да отговорим на фактически съществени оферти “, добави говорителката.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР