Само бързата реакция на уредника, който се занимава с грижите

...
Само бързата реакция на уредника, който се занимава с грижите
Коментари Харесай

Бързата реакция на уредник спасила крокодила Хектор в Природонаучния музей

Само бързата реакция на уредника, който се занимава с грижите за крокодила в Природонаучния музей, е предотвратила противен случай с влечугото. Той се е намесил незабавно и е извадил изхвърлените две мокри кърпи.
Прочетете още
" Няма да се занимаваме с полиция. Смятаме, че проявлението на това действие ще има образователен резултат ", разяснява шефът на РПНМ Огнян Тодоров. Той добави, че обиталището на Хектор е обезопасено с мрежа от горната страна, само че тя е поддала. Екипът на музея ще я укрепи, с цел да предотврати сходни произшествия. Тодоров обаче прикани посетителите да съблюдават разпоредбите и единствено да следят живите организми, с цел да не станат волни или неволни причинители на тяхната гибел.

Припомняме, че преди години незнайни лица блъскаха по аквариумите на октоподите и сепиите и част от тях умряха от стрес. Това се случи през 2015 година, незабавно след откриването на аквариума. Бяха откраднати риба Немо и коралова риба. Наложи се за известно време оборудването да затвори порти за гости, тъй като водните жители бяха мощно уплашени.

Само дни след откриването на аквариума в ремонтирания Природонаучен музей, жителите му станаха жертва на вандалски акт, заяви БГНЕС.

Неизвестни към този момент лица са блъскали с огромна завист по стъклата на аквариумите, стресирали са животните до степен седем и някои от тях са умрели. Сред жертвите са двата октопода и пет сепии. Липсва извънредно рядка и сложна за намиране коралова риба, както и обичаната на децата Немо.

Камерите в музея към момента не са конфигурирани, шефът ще изиска спомагателна защита. Става по този начин, че аквариумът отново е затворен за гости, тъй като е в извънредно неприятно положение след похищението, а рибите са уплашени. Възстановяват се на мрачно и безшумно. В следствие нявсякъде бе инсталирано видео наблюдаване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР