Само 600 молби за подмяна на кюмбетата с безплатни екологични

...
Само 600 молби за подмяна на кюмбетата с безплатни екологични
Коментари Харесай

Лекарските кабинети в Пловдив пълни с деца с астматичен пристъп заради лошия въздух

Само 600 молби за замяна на кюмбетата с безвъзмездни екологични уреди са подадени в община Пловдив от старта на акцията в града. Все още се открива точният брой семейства, които употребяват твърдо гориво за отопление. Предварителният оглед демонстрира, че 38 000 семейства в Пловдив се топлят с дърва. Окончателните числа обаче ще се знаят в средата на април, когато се чака да бъдат оповестени данните от преброяването.

Това сподели зам.-кметът по екология и опазване на здравето по време на разискването в Общинския съвет за смяна в периодите на Програмата за възстановяване на качеството на атмосферния въздух на територията на община Пловдив за интервала 2018-2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Лекарските кабинети са цялостни с деца с астматичен припадък поради неприятното качество на въздуха, съобщи съветничката доктор Веселка Христамян и напомни, че общината е глобена от съда в Люксембург. Добромира Костова не пропусна да означи, че при изхарчени няколко милиона има само 600 молби за замяна, поради което България ще бъде наказана на европейско равнище за чистотата на въздуха поради няколко общини, измежду които община Пловдив.

Няма по какъв начин да накараме хората принудително да си сменят кюмбетата при тази цената на тока и по тази причина се желае удължаването на периода, изясни Владимир Кисьов. Замърсяването идва от Родопите и от запад посредством теченията, разяснява Георги Колев и предложи община Пловдив да упражни напън върху кметовете на прилежащите общини за залесяват и построяват буферни зони към регионалния град. 

По предложение на доцент Ангел Иванов беше призната датата 31.12.2022 година за промеждутъчен стадий за доклад по напредъка на програмата, защото крайният период 31.12.2023 година излиза отвън пълномощията на сегашния Общински съвет и би трябвало да се трансферират отговорности на идващия мандат. Удължените периоди бяха признати с 42 гласа " за ", нито един консултант не гласоподава " срещу ", само че 4 бяха " въздържал се ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР