Само 4 деца са се записали за ваксиниране срещу Covid-19

...
Само 4 деца са се записали за ваксиниране срещу Covid-19
Коментари Харесай

Само 4 деца са записани за ваксиниране в РЗИ-Кюстендил

Само 4 деца са се записали за имунизиране против Covid-19 в РЗИ-Кюстендил от началото на акцията, оповестиха от Областния спешен щаб.

За да се отвори флаконът с имунизацията обаче, децата би трябвало да бъдат 10.

От екипа на РЗИ в Кюстендил предвиждат, че имунизирането на деца от 5 до 11 години в района ще стартира някъде след Нова година. Очевидно родителите към момента изчакват, желаят да се осведомят по-добре. Засега доминира отрицателното отношение към имунизирането на деца в района, разяснява за Националното радио регионалният шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски. 

От Инспекцията записват и по телефона за оповестено предпочитание от родителите да бъдат ваксинирани против Covid децата им. Ще го вършат и на празниците. 120 са осъществените имунизации през вчерашния ден в област Кюстендил. Лицата със приключен имунизационен цикъл в района към този момент наближават 33 000.

14-дневната заболеваемост в област Кюстендил е 232 на 100 000 поданици население. В " зелената зона " е община Трекляно, в " жълтата зона " са Бобов дол и Кюстендил, в " алената зона " са Рила, Сапарева баня, Бобошево, Кочериново и Дупница. Само община Невестино е в " тъмночервената зона ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР