Сами майсторим битумните покриви. Керемидите от глина са най-търсени, металните

...
Сами майсторим битумните покриви. Керемидите от глина са най-търсени, металните
Коментари Харесай

Сами майсторим битумните покриви


Сами майсторим битумните покриви. Керемидите от глина са най-търсени, металните са с елементарен монтаж, каменните – с безконечен живот.

Ремонтът, който лишава дълго обмисляне, средства, време за набирате на верен екип и реализация, несъмнено е частичното или изцяло преустрояване на покрива. Освен качествения труд това, което главно вълнува хората, е крайният резултат. Визията зависи както от формите, по този начин и от избора на керемиди. Сред публикуваните са шест типа, всеки от които имащ своите правилни последователи.

Най-популярни у нас са глинените керемиди. Това е по този начин, защото имат дълъг живот и са относително евтини. По същата причина са публикувани и в международен проект. Сред плюсовете им е, че са устойчиви на температурни разлики. Не им въздейства нито прекомерната горещина, нито студа. Освен това не всмукват влага. Един от минусите им е, че са подобаващи само на наклонени покриви, защото монтажът им изисква към 15-20 градуса надолнище. Техен правоприемник са изкуствените, познати като цигли. Произвеждат се от пясък, вода, цимент и разнообразни оцветители. Разнообразието им във връзка с форми и размери е богато. Като време не отстъпват на първия тип – в случай че заложите на тях, идната смяна ще бъде след близо 50 години, в случай че климатичните условия са естествени.

Красив тип основават полимерните. Те са относително по-леки от циментовите и са устойчиви на груби удари. Чупенето при монтаж и превозване е рядко срещано.

С отлични индикатори са и битумните покриви. Те могат да бъдат построени от керемиди или от ленти. Хидроизолирани са. Любопитна детайлност е, че за построяването им не са нужни особени познания и умения, т.е. в случай че сте майстор-любител, сигурно бихте се справили. Подходящи са за къщи, които имат особени форми. Това, което ги подрежда концепция по-назад в класацията, е относително късият им живот. За разлика от останалите типове те реагират на високите и ниските температури, като се свиват или разпускат. Ако сте закупили фалшив материал, визията ще се резервира едвам за 4-5 години.

Камъкът, въпреки това, също е издирван покривен материал. Той е най-тежкият тип, изискващ постоянна структура. Според експерти, в случай че тежестта му се преглежда като минус, то може да бъде признато и като преимущество, защото способства за високата резистентност. Широко приложение намират и металните, те съставляват ламаринени плоскости, отличаващи се с съществени преимущества като съвсем безконечен живот и елементарен монтаж.

Каквото и за изберете, ръководете се от няколко елементарни правила – добре подберете бригадата, която ще ангажирате, усърдно проучете пазара и цените и следете детайлно работата. Самото им създаване е внимателен развой, изискващ професионализъм и съблюдаване на особени ограничения за сигурност. Основните стъпки са изработката на структурата, слагането на керемиди и капаци, полагането на изолираност и полиетиленово фолио, и изработката на улуци, комини, стрехи и капандури.

Традиционният надолнище на покрив от керамични керемиди е сред 22 и 60 градуса. Зависи от избора на тип керемиди и слагането им. Ако изберете надолнище само че 45 градуса, няма да ви е належащо да фиксирате с винт или гвоздей, в случай че обаче надвишава – то всяка трета керемида ще би трябвало да е в допълнение захваната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР