Сам Алтман, главен изпълнителен директор на известния OpenAI, хвърля светлина

...
Сам Алтман, главен изпълнителен директор на известния OpenAI, хвърля светлина
Коментари Харесай

Авторите на ChatGPT: ИИ е инструмент, а не създание от научната фантастика

Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на известния OpenAI, хвърля светлина върху постоянно срещаното неправилно разбиране за и дава отговор на въпроса: инструмент ли е той или същество/създание от научната фантастика?

За това оповестява Futurism.

В изявлението Алтман коментира своята позиция, заявявайки, че преглежда изкуствеиня разсъдък (ИИ) като инструмент, " като личен компютър ", наблягайки капацитета му да добавя опциите на индивида, а не да ги замества. Той опълчва това на известната, постоянно отрицателна визия за ИИ в научната фантастика, където той е показан като самостоятелно създание.

Въпреки, че Алтман твърди, че водещият артикул на OpenAI, ChatGPT явно попада в категорията " инструмент ", потреблението от него на фразата " това, което сътворяваме " приказва за по-широко приложение на неговата визия към цялото портфолио от технологии.

Линията сред инструмент и основаване в подтекста на ИИ обаче може да бъде размита. От една страна, актуалният ИИ се основава на данни и логаритми, като дава статистически резултати. Това дава отговор на дефиницията за инструмент.

От друга...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР