Салвадорските власти обявиха, че са арестувани 110 членове на предполагаема

...
Салвадорските власти обявиха, че са арестувани 110 членове на предполагаема
Коментари Харесай

110 арестувани в Ел Салвадор заради схема за пране на пари

Салвадорските управляващи оповестиха, че са задържани 110 членове на хипотетична интернационална група за пране на пари, настояща в централноамериканската страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Властите в Салвадор оповестиха, че съвсем всички членове на схемата са жители на Колумбия, като настояват, че те не са се записали като кредитори и са предложили на жителите заеми с лихвен % от 20%.

Тези, които не са изпълнявали отговорностите си, са получавали закани, а самоличността на някои от тях е била открадната от лихварите.

" Когато жертвите не могат да заплащат, събирачите на задължения употребяват закани, а по-късно се преструват, че желаят да им оказват помощ, като им споделят, че дългът им ще бъде анулиран, в случай че си открият банкови сметки и им дадат кодовете си за достъп ", се споделя в изказване на полицията.

От 2021 година насам мрежата е изпратила назад в Колумбия повече от 20 млн. $.

Парите, отпуснати на жертвите, са влезнали в Ел Салвадор под формата на парични преводи и банкови транзакции, съобщи основният прокурор Родолфо Делгадо.

Подобни схеми за заеми " gota a gota " ( " капка по капка " ) произлизат от колумбийските картели преди повече от две десетилетия и работят в няколко латиноамерикански страни, съобщи министърът на правораздаването Густаво Виляторо.

Освен 105-те колумбийци са задържани аржентинец, гватемалец и трима салвадорци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР