Салвадор Дали е испански художник, скулптор и писател. Работил е

...
Салвадор Дали е испански художник, скулптор и писател. Работил е
Коментари Харесай

Меню за гений: Чесновата супа на Салвадор Дали

Салвадор Дали е испански художник, ваятел и публицист. Работил е като художник в жанра " сюрреализъм ". Сюрреализмът е наклонност в изкуството и литературата, която съчетава парадоксални форми и намеци. 
Безспорно Салвадор Дали беше извънредно фрапантен художник през 20-ти век. Както творчеството му, по този начин и неговото обичано хранително меню включва необикновени ястия, даже екзотични за нас. Например, той доста обичал омари и морски риби. 
Но обичайна испанска кухня не била непозната за гениалната природа на художника. Дали доста обичал да си похапва елементарна чеснова чорба. 
В актуалните предписания се прибавят разнообразни месни съставки, обичаният на испанците хамон или бекон. В истинската рецепта няма месо, само че въпреки всичко се нуждаете от месен бульон, с цел да приготвите супата. 
Така че, в случай че желаете да опитате нещо ново, разгледайте рецептата за чеснова чорба на Салвадор Дали по-долу. Нека опишем два разновидността: с месо и истинска Така ще могат да я опитат всички, без значение дали обичат да употребяват месо или не.
Нужни артикули за подготвяне на супата: 
•    3 чаши бульон от месо; 
•    5-6 скилидки чесън; 
•    200 г стар бял хляб; 
•    4 яйца; 
•    сол, 
•    червен пипер, 
•    оцет, 
•    зехтин. 

Приготвяне на супата:
 Рецепта на деня: Чешка чеснова чорба Рецепта на деня: Чешка чеснова чорба
Чешката чеснова чорба е доста подобаваща за студените дни. Продукти: Свинско месо - 400 г Вода - 1,5 л Картофи - 3 бр. Лук - 1 глава...
1.    Скилидките чесънът се нарязват на ситно. Към тях се прибавя 1/2 чаена лъжичка сол, хлябът се нарязва на филийки и се запържва в зехтина. 
2.    На котлона се поставя тенджера с 1 литър вода и се оставя да заври. Когато стартира да ври, се прибавя чаена лъжичка сол, както и супена лъжица оцет. Счупете яйцата, разбийте ги и ги изсипете във врящата вода, варете ги към 3-4 минути. Трябва да станат като пресечени. Поставете хляба с чесън в супника, прибавете сварените яйца и залейте всичко с парещ бульон от месо. 
3.    Във разновидността с месо всичко се подготвя по описания нагоре метод. Различното е, че се употребява шунка или бекон по ваш усет. Добавете месото към чесъна и хляба по време на пърженето в зехтина. След това всичко е идентично.
Супата е доста вкусна и ароматът на чесън не е толкоз изострен, защото скилидките са запържени, а не пресни. Това прави супата подобаваща и за хората, които имат проблеми с храносмилателната система, когато употребяват недопечен чесън. Приготвянето е елементарно, а съставките участват във всяка кухня.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР