Салсата е много популярен сос, а някои го считат и

...
Салсата е много популярен сос, а някои го считат и
Коментари Харесай

Как да си направим домашна салса?

Салсата е доста известен сос, а някои го смятат и за разядка. Тя е доста известна по целия свят, само че у нас към момента няма чак толкоз доста почитатели. В тази публикация взехме решение да ви представим една рецепта за класическа салса, която може да опитате вкъщи: 

Съставки

2 чаши царевица

5 чаени лъжички зехтин

1 пакет свинска наденица 

1 приблизително огромен сладостен лук, нарязан

2 чаени лъжички чили на прахуляк

1 чаена лъжичка надробен кимион

1 бутилка салса верде

1 консерва от фасул или нахут, изцедени и изплакнати

2 супени лъжици свеж сок от лайм

6 чаши царевичен чипс

1 чаша настъргано сирене 

може да добавите още кориандър, репички, авокадо
 Лесна и свежа салата: домати с босилек и моцарела Лесна и свежа салата: домати с босилек и моцарела
Няма спор, че всеки може и знае по какъв начин самичък да си подготви салата вкъщи. Но постоянно има тънкости, които, в случай че ги чуем от някой или ги прочет...

Начин на подготвяне:

Сложете царевицата в 3 ч.л. парещ зехтин в огромен тиган на сдържан огън 3 до 4 минути. Извадете царевицата от тигана. Сотирайте наденица в тиган на приблизително мощен огън 6 до 8 минути или до момента в който покафенее. Извадете от тигана и отцедете върху хартиени кърпи.

Задушете лука в останалите 2 ч.л. зехтин в тиган на приблизително мощен огън 4 до 5 минути или до момента в който омекне. Разбъркайте чили на прахуляк и кимион. Гответе, като бъркате постоянно, 2 до 3 минути. Разбъркайте салсата, пикантен пипер и наденицата.

Гответе на сдържан огън, като бъркате постоянно, 7 до 8 минути или до момента в който леко се сгъсти. Отстранете от огъня.  Разбъркайте фасул, сок от лайм и царевицата. Сервирайте в 6 чинии. Можете да добавите сирене от горната страна.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР