Саксийното растение Красула, известно на хората повече като дървото на

...
Саксийното растение Красула, известно на хората повече като дървото на
Коментари Харесай

Не подозираме за магическите свойства на това стайно растение

Саксийното растение Красула, известно на хората повече като " дървото на живота ", се намира в доста домове.

Някои хора считат, че това растение носи благосъстояние на фамилията. Други пък го употребяват като лечебно средство. Растението е красиво, поради това се употребява и единствено, с цел да основава уют в дома, написа zdrave.to.

Запознайте се с преимуществата и минусите на " дървото на живота ", което е известно още и като " Дървото на парите ".

Красула има доста разновидности. Въпреки това, най-често срещано е като стайно растение.
 Не подозираме за магическите свойства на това стайно растение

Внимание: " Дървото на живота " съдържа арсен във висока централизация, тъй че не се предлага да се злоупотребява с вътрешния банкет на лекарствени препарати въз основата на това растение. В случай на предозиране може да получите повръщане, диария и замаяност.

Херпес на устните

Изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вид е да приложите към него пропит памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински лейкопласт.

Ангина, тонзилит

Изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 мл охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти дневно.

Пиелонефрит, цистит

Нарежете 5 листа, залейте ги с 200 ml гореща вода и оставете за 1 час, след което прецедете. Консумирайте 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Артрит, артроза

Вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

Хемороиди

Oт измити листа изцедете сок и го смесете с малко разнежен вазелин. Полученият мас нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се прави единствено след дефекация и разчистване със студената вода. По време на използването на мехлема би трябвало да се намирате в легнало състояние. Процедурата се прави 2-3 пъти дневно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР