Саксия здравец гони кръвопийците най-сигурно.Ароматни маслаНай-подходящите етерични масла за борба

...
Саксия здравец гони кръвопийците най-сигурно.Ароматни маслаНай-подходящите етерични масла за борба
Коментари Харесай

Няколко бързи трика срещу комарите

Саксия здравец гони кръвопийците най-сигурно.

Ароматни масла
Най-подходящите етерични масла за битка с кръвосмучещите инсекти са лавандула, валериана, евкалипт, здравец, анасон, мащерка, мента, чаено дърво, кедър. Как да ги употребявате?
Вземете памучни кърпи или парцалчета и ги напоете с някое от изброените етерични масла. Поставете на перваза на прозореца или покрай леглото. Друг метод е да смесите определеното ароматно масло с крема, който ползвате. С получената примес намажете откритите места от тялото си.

Стайни растения
Мента, розмарин и здравец – това са стайни растения, които със мощния си мирис отблъскват насекомите. Едно от най-силните и сигурни средства за битка с комарите са листата от домат.

Лимон и карамфил
Разрежете лимона на половина и набодете в него зърна карамфил. Поставете покрай леглото си и можете умерено да спите на отворен прозорец. Приятният мирис и цялостното неявяване на комари са обезпечени.

Борови шишарки и хвойна
Сред природата в битката с комарите ще ви оказват помощ смърчови шишарки и клончета от хвойна. Достатъчно е да ги хвърлите в огъня и ароматът им ще прогони насекомите.

Дива череша и офика
Ако се намирате на улицата, задоволително е да натриете откритите елементи от тялото си с листа от офика или дива череша и комарите ще спрат да ви досаждат.

Лук и чесън
Ефективно средство за облекчение на сърбежа при захапване от комар са кромидът и чесънът. Глава лук се разрязва на две и разрезът се притиска към ухапаното място. Що се отнася до чесъна, 1 скилидка би трябвало да се смачка. Прибавя се малко вода и с получената кашица се постанова ухапаното място.

Сода
Содата за самун е най-разпространеното домашно средство за лекуване на ухапвания от комари. Смесете 3 ч. лъжици сода и 1 чаена лъжица вода до образуването на гъста паста. Получената паста се нанася върху ухапаното място и се оставя да изсъхне.

Лъжица
С гореща вода нагрейте чаена лъжичка и я поставете върху мястото на захапване. Притиснете компактно и задръжте за няколко минути. Когато махнете лъжичката, сърбежът би трябвало да е минал.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР