Съкращенията и рокадите в пловдивската полиция вървят с пълна сила.

...
Съкращенията и рокадите в пловдивската полиция вървят с пълна сила.
Коментари Харесай

Пълна ревизия на пловдивските полицаи, отсяват доказалите се

Съкращенията и рокадите в пловдивската полиция вървят с цялостна мощ. Те са по две линии – от системата излизат чиновници, навършили пенсионна възраст, отстраняват се други, които не реализират положителни резултати. Наред с това се правят и промени, при които на основни постове, като да вземем за пример шеф отдел, се поставят потвърдили се експерти. Една от ефикасните структурни и кадрови промени, които предприе шефът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев бе тази в отдел „ Икономическа полиция “. Промяната бързо се усети с няколко сполучливи акции, свързани с противозаконни схеми - за издаване на подправени „ зелени документи “, за заграбване на милиони левове от дотациите за градски превоз в общините Пловдив и Асеновград, за изпиране на пари, добити посредством търговия с безакцизно дизелово гориво и посредством интернет измами, за източване на пари от банкова сметка на комерсиално сдружение.

„ Мога да заявя, че се организират почтени и транспарантни състезания за назначение, преназначаване и израстване на чиновниците. На управителни позиции се оферират експерти с потвърден опит и личностни качества и необвързани с политически партии и стопански субекти. Като образец мога да дам последните назначения в два значими бранша – „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “, началниците на които се надявам да оправдаят гласуваното доверие “, уточни Балев пред „ Марица “.

Той разяснява, че предстоят още промени и че това е един непрекъснат развой в Министерство на вътрешните работи. В преобладаващата си част промените са подбудени от незадоволителни резултати. „ Считам за главно мое обвързване да познавам активността на всеки чиновник, тъй като това оказва помощ да се открият къде има недостатъци и по какъв начин те да бъдат преодолени. От друга страна, положителната работа би трябвало да се подтиква, а положителните практики - да се приложат и в останалите структурни звена “, счита шефът на пловдивската полиция.

Свързани вести Шефът на полицията в Пловдив: Въвеждаме двоен надзор против корумпирани полицаи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР