Съкращаването на 30 000 чиновници до края на 2022 г., заявено

...
Съкращаването на 30 000 чиновници до края на 2022 г., заявено
Коментари Харесай

„Подкрепа“ подозира нечисти цели при съкращаването на чиновниците

Съкращаването на 30 000 служители до края на 2022 година, заявено от съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев, има три ясни цели - да се освободи място за новата клиентела, за " нашите хора ", някои дейности, които се заплащат през бюджета, да бъдат аутсорсвани - като счетоводни и правни услуги, както и да бъде " нахранена тълпата ". Това изясни в изявление за Нова тв президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Оптимизацията на заетите в държавната администрация с 15% бе контрактувано по време на договарянията сред 4-те политически сили за съдружно държавно управление. Василев тези дни пресметна, че става дума за редуциране на 30 000 служители до края на 2022 година

По думите му има поръчка за основаването на три нови министерства. " Как ще съкратим администрацията и ще създадем три нови министерства ", попита той. Манолов цитира данни, че заети в централната и локалната администрация са 120 хиляди души. " Ако съкратят с 30% от организациите, би трябвало да ги закрият ", сподели той. " Има цели администрации, които може да изчезнат. Нали знаете, че няма да изчезнат партийните синекури ", уточни обаче той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР