Сакрално място за медитация, използвано от Людмила Живкова, е скрито

...
Сакрално място за медитация, използвано от Людмила Живкова, е скрито
Коментари Харесай

Енергиен център на Ванга и Людмила Живкова държан под ключ?

Сакрално място за медитация, употребявано от Людмила Живкова, е прикрито под ключ в прегръдките на голям загадъчен парк край тогавашната държавна резиденция " Магнолия " в Хисаря. Достъпът до него е изцяло отсечен и край тихите алеи не се мярка жива душа.

Целият комплекс, който преди години е приютявал някои от най-могъщите международни водачи, в този момент пустее. Тайнственият енергиен център на Людмила стои откъснат от света и обхванат от мистерии. За него се описват голям брой локални митове.

Според една от версиите мястото за медитация е издигнато след среща на Людмила Живкова с пророчицата от Петрич Ванга. Дъщерята на тогавашния първи партиен и държавен началник Тодор Живков е имала цялостно доверие в качествата на фамозната ясновидка.

Според тази история, която се предава от потомство на потомство в Хисаря, точно Вангелия показва къде би трябвало да се строи. Енергията в центъра за медитация в Хисаря е толкоз мощна, че може да лекува някои заболявания, да успокоява нервната система и работи тонизиращо.

След това на посоченото от пророчицата място и под давлението на Людмила Живкова изниква каменна структура, насочена към четирите направления на света - изток, запад, север и юг. Днес там личат изрисувани буквите Л.Ж.

В центъра на композицията е подложен дребен фонтан, облицован с камъни. Твърди се, че някои от тях Людмила Живкова е донесла персонално при едно от пътуванията си до Индия.

На място в Хисаря са идвали гурута и мъдреци от будистката страна, с цел да попият от силата в построения от Людмила комплекс за медитация. Интересът на Живкова към езотериката и източните култури е прочут от дълго време, само че с годините стартират да се появяват от ден на ден догадки.

Людмила си отива от този свят на 21 юли 1981 година, а през 1984 година на метри от нейния енергиен център в Хисаря е вдигната и последната държавна резиденция " Магнолия ". 

Мястото е приказно!

Паркът е горист с екзотични дървета и растения, докарани от Египет и Китай. По това време средства не са щадени и резиденцията е направена с невъобразим за времето си разкош. Огромни пана с дърворезба, които са същинско произведение на изкуството, са част от интериора. Подът е постлан със скандинавски мокети, в които краката безусловно потъват, а безшумни финландски асансьори придвижват височайшите посетители.

В единия от двата президентски жилището е отсядал Тодор Живков. На повърхност от 400 кв. м са ситуирани две спални, три бани, кухня, хол, предверия и работен кабинет.

На цялостен етаж е вторият президентски апартамент. В него са настанявани държавните водачи на Иран, Гана, някогашните водачи на Съюз на съветските социалистически републики и Куба, измежду които персонално Леонид Брежнев и Фидел Кастро. В " Магнолия " има закрит басейн, джакузи, сауна, стаи за масаж, стаи с тангентори и вани, кабинети по физиотерапия. Повечето от стаите откриват красива панорама към британския двор. Част от комплекса са тенис корт, разсадник, езеро с лилии...

Сега всичко това е единствено спомен. Някогашната държавна резиденция е държана под ключ, без да се употребява по какъвто и да било метод. Любопитното е, че през 80-те " Магнолия " е строена освен за държавни потребности.

Предвидено е при военна конюнктура резиденцията да се трансформира в команден пункт. Има укрития, където държавното управление да заседава при изключителна обстановка. Монтирана е свързочна техника. Точно до постройката е издигната хеликоптерна площадка. В момента целият този комплекс пустее. А на въпросите за какво това е позволено, като че ли няма рационален отговор.

Община и страна нямат отношение

" България Днес " потърси отговор на въпроса, за какво някогашната държавна резиденция " Магнолия " пустее. Свързахме се първо с община Хисаря, на чиято територия е обектът.

" Община Хисаря няма отношение към резиденция " Магнолия ", тя не е наша благосъстоятелност - обясниха от кабинета на кмета на града Пенка Ганева. - Информацията, която имаме, е, че парцелът е към Министерството на защитата. Резиденцията е заключена и се охранява. "

Въпроси по тематиката бяха изпратени до Министерството на защитата още през февруари, само че не получихме формален отговор. Тогава от пресслужбата обявиха, че парцелът към този момент не е под тяхна пълномощия и от известно време насам е в частни ръце. Дори достъпът откъм военния санаториум " Калероя " е затворен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР