Съгласуваната на ниво правителство рамкова позиция на кабинета за Срещата

...
Съгласуваната на ниво правителство рамкова позиция на кабинета за Срещата
Коментари Харесай

Българската рамка за срещата на НАТО влиза в секретното деловодство на НС

Съгласуваната на равнище държавно управление рамкова позиция на кабинета за Срещата на върха на НАТО след дни ще бъде изпратена в Секретното деловодство на Народното събрание.

Това разгласи служебният министър председател, който е и външен министър Димитър Главчев. Премиерът изненада публицистите като се причисли към инспекцията на строителната площадка на Националната детска болница в столичния кварта " Горна баня ".

Така всеки от депутатите ще може да се запознае с нея , макар че няма никакъв мотив за спекулации, уточни Главчев.
 Възраждане се оплакват, че Главчев не им споделя каква е позицията за срещата в НАТО
Възраждане се оплакват, че Главчев не им споделя каква е позицията за срещата в НАТО

Но Костадин Костадинов ще изиска информация за това персонално

По думите му неуместни са тезите, че служебното държавно управление ни вкарва във война. В позицията нямало нищо по-различно от до момента заявяваното. Няма по какъв начин и да се наруши общоприетото в НАТО, сподели Главчев.

Припомняме, тази заран водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че има желание да посети персонално Министерски съвет, Костадинов акцентира, че Народното събрание е единствената държавна институция, която ръководи законодателната власт.

Миналата седмица министър председателят Димитър Главчев не пристигна в Народното събрание, въпреки че

Срещата на върха на НАТО провокира политически скандал, който излиза отвън рамките на вътрешното противоборство на партиите у нас, защото откакто службеният министър председател даде поръчка, че и президентът Румен Радев, и министър председателят Димитър Главчев,  Румен Радев изрази и противоречие с гласуваната от Министерски съвет рамкова позиция, макар че това е общоприетата процедура, а по Конституция външната политика се управлява от изпълнителната власт.

Преди това Димитър Главчев, само че въпросът не доближи до обществено гласоподаване в пленарна зала, а остана на равнище непостигнато единодушие на председателски съвет.
 Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския военачалник Радев
Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския военачалник Радев

Премиерът ще води българската делегация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР