50 на 50 е възможността да бъде гласуван кабинет днес.

...
50 на 50 е възможността да бъде гласуван кабинет днес.
Коментари Харесай

Андрей Райчев: 50 на 50 е шансът да бъде гласуван кабинет днес

50 на 50 е опцията да бъде гласуван кабинет през днешния ден. Такава прогноза направи пред БНР социологът Андрей Райчев. " Политиците договарят между тях и това е позитивно. Трябва да им разгадаем да се договорят, само че на кардинална основа ".

Райчев счита, че Бойко Борисов е подхванал единственото разумно деяние. " На страната не ѝ трябват още едни избори, само че на тези в Народното събрание – напълно не им трябват ", добави той.

Андрей Райчев вижда надценяване на ролята на американското посолство в политическия живот на страната ни. Той изясни, че нещата не се случват по сюжета " до момента ние подкрепяхме, в този момент си викнете хората и им кажете да ни поддържат ". 

ПП-ДБ нямат потребен ход, изясни Райчев. " Христо Иванов беше доста мощна фигура. Неговото излизане проличава с просто око. Те сега се варят в личен сос. Представях си, че Радан Кънев ще заеме неговите позиции, само че той се отдръпна. Имаме една партия, която ген. Атанасов управлява директно. Политическа партия просто не знаят какво да вършат. Тяхното възприятие за уникалност – че са призвани да управляват България, а не да вземат участие в ръководството, е казусът ".

ГЕРБ – минимум от всички, само че също е болен от вътрешни недоволства, изясни социологът. 

" Борисов прави най-силното допустимо държавно управление. Пуснал е най-силните си играчи. Прави го не толкоз като обръщение към България, колкото към своите ". 

Райчев изясни, че за протичащото се в ДПС  се изричат две хипотези: " Първо, че има война сред Пеевски и Доган. Другата е, че Пеевски, дружно с Доган, прави промяна. Мисля, че е второто. Ахмед Доган играе ролята на безмълвното ченге. Не ми се има вяра, че Пеевски сменя хора без да пита. Авторитетът на Доган е доста по-голям в тази партия. Той е обич и почитание ". 

Българското политическо пространство сега е осакатено, изясни Райчев и уточни, че причина за това е неналичието на мощна лява или лявоцентристка групировка. 

" Президентът е единствената фигура, към която наподобява допустимо да се построи такава групировка. Докато това не стане, политическият ни живот ще бъде анормален, тъй като имаме хиперразвит център и две доста дребни крила ". 

Социологът обаче не има вяра " президентът да се обвърже със инцидентната динамичност на тези избори ". Не мисля, че третият мандат е безусловно неосъществим, уточни още Райчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР