Съгласно предварително споразумение за покупка за разработването, производството, закупуването и

...
Съгласно предварително споразумение за покупка за разработването, производството, закупуването и
Коментари Харесай

РЗИ разполага с новата ваксина срещу COVID-19

Съгласно авансово съглашение за покупка за създаването, производството, закупуването и доставката на сполучлива ваксина против COVID-19 за държавите-членки на Европейски Съюз, подписано сред Европейската комисия и Valneva Austria GmbH (Споразумение № SANTE/2020/C3/054) в България към този момент е получена ваксина COVID-19 Vaccine Valneva.

Ваксината против COVID-19 Valneva съдържа инактивирани (убити) цели вирусни частици от истинския вариант SARS-CoV-2, които не могат да причинят заболяване.

Комитетът по лекарствените артикули за хуманна приложимост (CHMP) към Европейската организация по медикаментите доближи с консенсус до заключението, че имунизацията против COVID-19 Valneva се чака да бъде най-малко толкоз ефикасна, колкото Vaxzevria, за предотвратяване от болестта. 

Понастоящем имунизацията се предлага за приложимост единствено при хора на възраст сред 18 и 50 години.

Препоръка за имунизация: 

За лица от 18 до 50 години

Основното изследване, извършено с имунизацията на компанията Valneva, е имунобриджинг. Изпитванията за имунобриджинг съпоставят имунния отговор, получен при използване на нова ваксина, с този, получен при използване на позволена за приложимост ваксина, употребена за съпоставяне, която има потвърдена успеваемост против  заболяването.

Резултатите от изследването, което включва почти 3 000 души на възраст 30 години и по възрастни, демонстрират, че имунизацията провокира образуването на по-висок титър антитела против истинския вариант SARS-CoV-2 при сравняване с друга от имунизациите. Освен това делът на хората, които образуват висок титър антитела, е подобен при двете ваксини.

Допълнителни данни от това изследване демонстрират също, че имунизацията има идентична резултатност във връзка с образуването на антитела както при хора на възраст сред 18 и 29 години, по този начин и при хора на 30 години и по-възрастни.

Нежеланите реакции, следени при имунизацията Valneva в клинични изследвания, нормално са леки и отзвучават в границите на няколко дни след имунизация. Най-честите нежелани реакции са сензитивност или болежка на мястото на инжектиране, изнемощялост, главоболие, болки в мускулите и гадене или повръщане.

Проследяването на сигурността и успеваемостта на имунизацията от компанията и европейските управляващи ще продължи по време на използването на имунизацията в Европейски Съюз посредством Системата за следене на лекарствената сигурност на Европейски Съюз и спомагателни изследвания. 

Ваксината се прилата мускулно в делтоидния мускул на ръката.

Схемата на приложение на имунизацията е двудозов, с период сред дозите от 28 дни.

Ваксината е налична в страната в многодозови флакони. Всеки флакон съдържа 10 дози по 0,5 ml всяка. 

За РЗИ Пазарджик са разпределени лимитирани количества от имунизацията.

Ваксината ще се слага след авансово записване на искащите на телефон: 0882 08 00 32.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР