Съгласие по политики между първите две коалиции дава хоризонт за

...
Съгласие по политики между първите две коалиции дава хоризонт за
Коментари Харесай

Президентът започва консултации с парламентарните групи

Съгласие по политики сред първите две обединения дава небосвод за работа на новия 49-и парламент, даже да не се откри поддръжка за държавно управление.

политическите стъпки се забавиха поради събитията – от една страна поради блокирания избор на ръководител, от друга – поради почивката за Великден.

Така рекордно дългото първо съвещание от 48-ия парламент към този момент е засенчено от още по-дълго първо съвещание – на 49-ото Народно заседание.

Народните представители нямат ограничаване за това какъв брой време часовникът може да бъде спрян.

Първа стъпка – Президентът кани на съвещания парламентарните групи. Но те би трябвало да бъдат показани от определения за ръководител.

Сигурни периоди идват след връчването на първия мандат – 7 дни, в които номинираният за министър председател от най-голямата група предлага структурата и състава на кабинет.

Ако няма триумф, може още веднъж да има съвещания или непосредствено президентът да премине към втори изследователски мандат, който отива при втората по величина партия.

Ако и вторият опит е несполучлив то тогава президента в 7 дневен период би трябвало да дефинира на коя партия ще даде третия.

“Водещата роля, откакто бъдат образувани парламентарните групи, е в ръцете на президента. Но другият фактор са парламентарните групи.

с цел да може при започване на лятото да е разпускането и изборите да са наесен ”, съобщи доц.Наталия Киселова, учител по Конституционно право.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР