SafeMoon, DeFi проект, насочен към общността, претърпя пробив на сигурността,

...
SafeMoon, DeFi проект, насочен към общността, претърпя пробив на сигурността,
Коментари Харесай

Смарт договорът на SafeMoon претърпя експлойт на стойност няколко милиона

SafeMoon, DeFi план, ориентиран към общността, претърпя пробив на сигурността, породен от неточност при изгарянето на токени в неговия смарт контракт.

Екипът на SafeMoon призна за обстановката и предприе бързи дейности за справяне с нея.

SafeMoon е екосистема за нововъведения, в това число блокчейн , метавселена, NFT и създаване на Web3. От стартирането си през март 2021 година компанията се сблъска с няколко правни казуса и кавги.

Според PeckShield, компания в областта на блокчейн сигурността, експлойтът е породен от приключване на администраторски ключ в ъпгрейд, който е съдържал бъг за обществено изгаряне. Web3 разработчик с псевдоним твърди, че хакването е довело до загуба на $8.9 милиона и е било.

Атакуващият е употребявал функционалността, с цел да отстрани SFM токените от ликвидния WBNB пул на SafeMoon, като изкуствено е повишил цената на токена и е продал SFM в пула на повишена цена. Това докара до заличаване на останалите WBNB в пула.


 


По-късно обаче нападателите разгласиха известие в транзакцията, в което споделиха, че са подготвени да върнат средствата и към този момент са изпратили 4,000 BNB на стойност $1.2 милиона.

След пробива на сигурността цената на SFM спадна с към 30%, а все още на писане на публикацията леко се стабилизира и се търгува за към $0.00020.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР