Съединените щати трябваше по-рано да признаят грешката си - че

...
Съединените щати трябваше по-рано да признаят грешката си - че
Коментари Харесай

Михаил Горбачов и Джордж Буш също коментираха кризата с Афганистан



" Съединените щати трябваше по-рано да признаят грешката си - че през цялото време това беше неуместно начинание ", съобщи през днешния ден някогашният руски президент Михаил Горбачов, по време на чието ръководство Съветският съюз се изтегли безславно от Афганистан след близо 10-годишна война там.

" Както в доста сходни планове, в основата бяха преувеличаване на опасността и не доста ясни геополитически замисли, а към това след това се прибавиха и нереалистични опити за демократизиране на едно многоплеменно общество ", съобщи Горбачов пред организация " Новости ".

" Дълбока тъга ".

 Джордж Буш-младши

Това съобщи, че изпитва някогашният американски президент Джордж Уокър Буш, по време на чието ръководство стартира войната на Съединените щати против талибаните и " Ал Кайда " в Афганистан през 2001 година.

Буш и брачната половинка му Лора разгласиха изказване, в което показват оптимизъм и убеденост в издръжливостта и упоритостта на младите афганистанци, които са израснали свободни от талибански терор през последните две десетилетия.

Семейство Буш прикани администрацията на Джо Байдън и съдружниците на Америка да отстранен бюрократичните спънки пред бежанците от Афганистан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР