Съединените щати търсят стабилност и предвидимост в отношенията между НАТО

...
Съединените щати търсят стабилност и предвидимост в отношенията между НАТО
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ се стремят към стабилност и предвидимост между Русия и НАТО

Съединените щати търсят непоклатимост и предвидимост в връзките сред НАТО и Русия в евроатлантическия район. Това заяви в петък пред сътрудник на ТАСС представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати.
В отговор на молба за коментар на думите на съветския външен министър Сергей Лавров, който назова изказването на ръководителя на Пентагона Лойд Остин за опасността от спор сред НАТО и Руската федерация доказателство за съществуването на подобен проект от Съединените щати, представител на отдела твърди, че „ НАТО е защитителен съюз “;.
„ Съединените щати се стремят към непоклатимост и предвидимост сред НАТО и Русия в евроатлантическия район “, акцентира представителят на Пентагона.
По-рано министърът на защитата на Съединени американски щати, говорейки на чуване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, изрази убеденост, че „ НАТО ще се бие с Русия “ при положение на проваляне на Украйна. Ръководителят на съветското външно министерство, говорейки на дипломатически конгрес в Анталия, означи, че Остин, „ съгласно Фройд, е изразил нескрито това, което е било в мозъка им (САЩ). Според Лавров изказването на шефа на Пентагона потвърждава, че Съединени американски щати имат такива проекти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР