Съединените щати спряха за една година действието на митата, наложени

...
Съединените щати спряха за една година действието на митата, наложени
Коментари Харесай

САЩ премахнаха митата върху стоманата от Украйна

Съединените щати стопираха за една година действието на митата, наложени върху вноса на украинска стомана, за да подкрепят стопанската система на изпадналата в рецесия страна.

След трагичната евакуация на цивилни жители, укрили се в стоманодобивен цех в Мариупол, министърът на търговията Джина Раймондо разгласи смисъла на индустрията, която продължава да действа и в която работи един на всеки 13 украинци, осигурявайки им " стопански избавителен пояс ".

" Не можем единствено да се възхищаваме на твърдостта и духа на украинския народ - би трябвало да го подкрепим и да подкрепим една от най-важните промишлености за икономическото богатство на Украйна ", сподели Реймондо в изказване. " За да могат стоманодобивните фабрики да продължат да бъдат стопански избавителен пояс за народа на Украйна, те би трябвало да могат да изнасят своята стомана. "

25-процентните мита върху стоманата бяха наложени през март 2018 година, с цел да се отбрани националната промишленост, макар че няколко страни бяха освободени от нея.

Законодатели и бизнес водачи приканиха президента Джо Байдън да отстрани митата, с цел да помогне за облекчение на икономическия удар върху украинската стопанска система.

Реймондо съобщи, че този ход е " сигнал към украинския народ, че сме решени да му помогнем да процъфтява в лицето на експанзията на (руския водач Владимир) Путин. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР