Съединените щати си сътрудничат с руските специални служби, за да

...
Съединените щати си сътрудничат с руските специални служби, за да
Коментари Харесай

Американското разузнаване си сътрудничи с Русия за защита на американци

Съединените щати си сътрудничат с съветските специфични служби, с цел да подсигуряват сигурността на свои жители, само че считат, че Русия " остава зложелател в доста области ". Това се показва в писмо на шефа на разузнаване на Съединени американски щати Даниел Коутс, адресирано до водача на демократите в американския Сенат Чарлз Шумер, оповестява " Тасс ".

Написаното е по отношение на изказвания по отношение на срещи на ръководителите на разследващите служби на Съединени американски щати и Русия. По-конкретно, сенаторът показва угриженост по отношение на посещаване в Съединени американски щати на шефа на Службата за задгранично разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин.

Освен това, по информация от медии, Съединени американски щати са посетили ръководителят на Федералната работа за сигурност Александър Бортников и ръководителят на дирекцията на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация Игор Корободов.

Коутс акцентира, че " американското е в контакт с съветското разузнаване в области като битката с тероризма, с цел да подсигурява сигурността на американските жители по света. Но бъдете сигурни, че аз и всички в американската разследваща общественост изцяло осъзнаваме, че Русия към момента е врага в доста области, в това число във връзка с акции, влияещи и имащи за цел да сеят разкол и да подкопаят доверието в демократичните институции ", разяснява ръководителят на американското разузнаване.

" Ние в никакъв случай не се тормозим да обсъждаме разликите си по време на тези срещи и мога да ви уверя, че нашите и съветските сътрудници са изцяло наясно с нашите визии за техните непристойни дейности по време на изборите в Съединени американски щати през 2016 година ", разяснява Коутс.

В началото на февруари шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Помпео отбрани срещите сред ръководителите на съветските и американските специфични служби. Той акцентира, че животът на американците ще бъде заплашен, в случай че Централно разузнавателно управление на САЩ не обръща внимание на взаимната работа с Русия в битката против тероризма.

Шумер преди този момент е изпратил писмо до Коутс, в което желае уточнения за скорошното посещаване на Наришкин, като в частност е подложен въпроса за съветската интервенция в американските избори./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР