Съединените щати ще разследват неотдавнашното предполагаемо изтичане на секретни документи,

...
Съединените щати ще разследват неотдавнашното предполагаемо изтичане на секретни документи,
Коментари Харесай

Пенатогонът търси под дърво и камък от къде са изтекли секретните документи

Съединените щати ще проверяват неотдавнашното хипотетично приключване на секретни документи, до момента в който не бъде открит източникът. Това съобщи министърът на защитата на Лойд Остин, представен от Ройтерс.

Повече от 50 от документи с гриф " Секретно " и " Строго секретно "  се появиха в уеб страниците на обществените медии през март. Предполага се, че разкриват детайлности за военния потенциал на някои съдружници и съперници на Съединени американски щати.

Ще продължим да проверяваме и ще преобърнем всеки камък, до момента в който не открием източника, разясни Остин. Лойд Остин, първият почитан американски чиновник, който разяснява приключването на информация, уточни че Пентагонът е наясно, че са оповестени документи от 28 февруари и 1 март, само че не е сигурен дали има други документи, които са били онлайн преди този момент.

Това са неща, които ще разберем, до момента в който продължаваме да проверяваме, добави той.

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс определи приключването на информация като " много неподходящо ". Трябва да извлечем поучения и от това по какъв начин можем да затегнем процедурите, добави той.

Разследващите работят, с цел да открият кое лице или група може да са имали способността и мотивацията да разгласяват разследващите отчети. Изтичането може да бъде най-вредното издаване на информация от държавното управление на Съединени американски щати след публикуването през 2013 година на хиляди документи в WikiLeaks.

Част от най-чувствителната информация се допуска, че са свързани с военния потенциал и минусите на Украйна, а в един документ се загатва дребният брой западни специфични сили в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР