Съединените щати ще направят всичко необходимо, за да защитят ключовия

...
Съединените щати ще направят всичко необходимо, за да защитят ключовия
Коментари Харесай

Кърби: САЩ ще направят всичко необходимо, за да защитят Южна Корея

Съединените щати ще създадат всичко належащо, с цел да защитят основния си съдружник Южна Корея, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност (СНС) Джон Кърби, откакто Русия заплаши да въоръжи Северна Корея, в случай че Южна Корея изпрати оръжия на Украйна.

Кърби акцентира, че изпращането на каквото и да е ново оръжие на Северна Корея няма да е от изгода за никого, съобщи Йонхап.

" Ще продължим да търсим способи да задълбочаваме и подобряваме този съюз, който имаме с Република Корея и към който се отнасяме съществено ", уточни той.

" Нашият ангажимент, нашето обвързване да пазиме Република Корея е желязно и Съединените щати ще продължат да вършат каквото би трябвало, с цел да се уверят, че изпълняваме този ангажимент. " - добави Кърби.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че Москва може да обмисли опцията да изпрати най-новите си съвременни оръжия на Северна Корея, в случай че Южна Корея даде военна помощ на Украйна.

Заплаха пристигна, откакто южнокорейският президент Юн Сук Йол съобщи в неотдавнашно изявление, че Южна Корея може да обмисли изпращането на освен това от филантропична помощ за Украйна, в случай че Русия извърши нови масирани набези против цивилни жители в Украйна.

Кърби съобщи, че няма признаци за задълбочаване на военните връзки сред Пхенян и Москва, само че е безапелационен, че даването на какъвто и да е нов боен капацитет на Северна Корея единствено ще усили напрежението на Корейския полуостров.

" Ние твърдим, че това, което би трябвало да се случи на полуострова, е денуклеаризацията, деескалацията на напрежението ", сподели той.

Кърби означи, че Съединените щати към този момент са оценили помощта, която Южна Корея е предоставила на Украйна, и това какъв тип помощ ще даде Южна Корея в бъдеще зависи напълно от страната.

" Мисля, че си коства да се означи - Република Корея към този момент е предоставила повече от 200 милиона щатски $, мисля, че са към 250 милиона $, филантропична помощ за Украйна. Те в действителност са се засилили. Освен това доста ясно осъдиха експанзията на Русия и застанаха отпред на тази тематика, за което сме им доста признателни. " - разяснява той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР