Съединените щати са второто по големина данъчно убежище в света,

...
Съединените щати са второто по големина данъчно убежище в света,
Коментари Харесай

Американците са вице-шампионите на данъчните убежища

Съединените щати са второто по величина данъчно леговище в света, съгласно огласените на 30 януари данни на Индекса за финансова загадка, оценяващ в каква степен световните финансови центрове извършват условията на контролните органи за попречване на укриването на налози. Този индикатор се разгласява на всеки две години от Tax Justice Network - основана през 2003-а самостоятелна интернационална мрежа за изследвания, разбор и отбрана в региона на интернационалната процедура за данъчни и финансови измами и пране на пари.

Индексът класира страните съгласно националните законодателства в областта на прозрачността на структурите на благосъстоятелност, наредбите за банкова загадка и условията за финансова отчетност. Точките за всяка страна са претеглени съгласно размера на каузи й от международния пазар за офшорни услуги. От тази година се употребяват и нови критерии, в това число и дали страните водят обществен указател и годишни доклади за сдруженията с лимитирана отговорност.

Тазгодишната ранглиста оглавява Швейцария. А директно след Америка (която в предходното изследване от 2015-а е била на трето място) са Каймановите острови. Следват Хонконг, Сингапур, Люксембург, Германия, Тайван (който е включен за първи път в списъка), Обединените арабски емирства и Гернси.

В момента Съединени американски щати имат към 22% дял от международния пазар за офшорни услуги против 14% през 2015-а, излиза наяве от разбора на групата. А щатите Делауер, Невада и Уайоминг са посочени като "най-горещите места " за секретни "кухи " компании с назначени фиктивни шефове и шефове, служещи като прикритие за действителните притежатели в сянка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР