Съединените щати са можели да предотвратят 40% от смъртните случаи

...
Съединените щати са можели да предотвратят 40% от смъртните случаи
Коментари Харесай

Тръмп можел да предотврати 40% от смъртните случаи от COVID-19

Съединените щати са можели да предотвратят 40% от смъртните случаи от ковид, твърди комисия, която е имала за задача да оцени политиката на Доналд Тръмп в областта на опазването на здравето, написа вестник " Гардиън ", представен от News.bg.

В Съединени американски щати умрелите от ковид доближиха съвсем 470 000, като се чака да надвишават над половин милион през идващите седмици. В същото време 27 милиона американци са се заразили с вируса. Съединени американски щати са първи в света по смъртност и инфектирани. Бившата администрация на Доналд Тръмп е остро подложена на критика, че не е приела пандемията задоволително съществено, а в допълнение към това популяризира тайни теории, не насърчаваше да се носи маска и подкопаваше учените и други специалисти, които се борят против разпространяването на вируса.

Оценката е оповестена в авторитетния вестник " Лансет ". Експертната комисия декларира, че Тръмп е " донесъл неприятен шанс на Съединени американски щати и планетата " по време на четиригодишното си ръководство. В рецензията освен се упреква Тръмп, само че също се свързват дейностите му с историческите условия, които са го извели до Белия дом. Комисията осъжда дейностите на Тръмп против ковид, само че също се акцентира, че страната е влезнала в пандемията с разрушена инфраструктура в публичното опазване на здравето, което е от години. Между 2002 и 2019 година разноските за публично опазване на здравето в Съединени американски щати са спаднали от 3,21% до 2,45 на 100, което е почти половината от разноските в Канада и Англия.

За да откри какъв брой смъртни случая от ковид Съединени американски щати са можели да избегнат, комисията е направила съпоставяне със междинната смъртност в другите страни от Г-7 - Франция, Германия, Италия, Япония, Канада и Англия. При друго съпоставяне комисията е открила, че в случай че продължителността на живота в Съединени американски щати е била като междинното равнище в другите страни от Г-7, 461 000 американци по-малко щели да починат през 2018 година Комисията за социална политика и здраве в ерата на Тръмп, образувана през април 2017 година, с цел да регистрира политиките на тогавашния президент в областта на опазването на здравето, е проучила движещите сили зад изборната му победа през 2016 година и е излязла с рекомендации. 33-те комисари са от Съединени американски щати, Англия и Канада, те работят в областта на опазването на здравето, преподаватели по право, медицина, от синдикати и други групи. През първите три години от ръководството на Тръмп още 2,3 милиона души са останали през здравно обезпечаване.

В отчета освен е оценено публичното опазване на здравето, само че също имиграцията, Пуерто Рико, репродуктивните права, расизма и околната среда. Комисията има доказателства, че анулация на регулации от Тръмп е довела до увеличена смъртност и болести. Между 2016 и 2019 година годишният брой на смъртните случаи в резултат на трудови злополуки и замърсяване на околната среда се е нараснал с повече от 22 000 след години на непрекъснат спад. Негативните последствия от анулацията на регулациите са засегнали щати, където живеят множеството поддръжници на Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР