Съединените щати призоваха Русия да изтегли войските си от украинската

...
Съединените щати призоваха Русия да изтегли войските си от украинската
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Русия за санкции заради Украйна

Съединените щати приканиха Русия да изтегли войските си от украинската граница, предупреждавайки, че съветската инвазия ще провокира наказания, които ще ударят Москва по-силно от всички, налагани досега, съобщи „ Ройтерс “.

„ Не знаем дали президентът Путин е взел решение за навлизане. Знаем, че той основава потенциал за това в къси периоди, в случай че го реши “, разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

По думите му, в случай че Русия тръгне по пътя на борбата във връзка с Украйна, отговорът ще включва „ редица стопански ограничения с огромно влияние, които сме се въздържали да прилагаме в предишното “.

Блинкън приказва в латвийската столица Рига, откакто се съветва с външните министри от НАТО и Украйна да реагират на това, което Киев разказва като струпване на над 90 хиляди военни от Русия покрай границата сред двете страни.

Русия завладя полуостров Крим от Украйна през 2014 година, само че отхвърля нападателните планове в актуалната рецесия и споделя, че с този ход дава отговор на заплашителното държание от страна на НАТО и Украйна.

Блинкън отхвърли да назове какви тъкмо наказания биха били приложени и прикани Москва и Киев да се върнат към дипломацията и да възродят проекта за мир от 2014 година за Източна Украйна.

Русия притъпи въздействието на глобите, наложени поради нашествието в Крим, като понижи заемите си на външните финансови пазари и поддържа огромни валутни и златни запаси.

Но в този момент Западът има по-голям капацитет, в случай че се насочи към новоизградения газопровод под Балтийско море – „ Северен поток 2 “, през който Русия желае да стартира да изпомпва газ незабавно щом получи зелена светлина от немския регулатор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР